Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toptijd Liselotte van den Berg tijdens 20 van Alphen

5 maart 2018 - 08:52  •  Ruud van Maurik  •  reacties

Toptijd Liselotte van den Berg tijdens 20 van Alphen

Alphen aan den Rijn - Net als voorgaande jaren wisten vooral de AAV’36 vrouwen zich vooraan in de klassementen te positioneren. Meest opvallende prestatie is zonder twijfel de 4e plaats bij de wedstrijdlopers van Liselotte van den Berg in een toptijd van 1:16:17. 

Voor Liselotte die in voorbereiding is op de marathon van Rotterdam was de 20 van Alphen een goede mogelijkheid om te testen waar ze staat. Waar ze 2 weken geleden tijdens een bewust ingehouden Zegerplasloop al liet zien goed in vorm te zijn, heeft ze vandaag tijdens de 20 van Alphen bevestigd dat ze op schema ligt om de beoogde sub 3 uur tijd op de marathon te kunnen realiseren. Met een tijd van 1:16:17 verbaasde ze niet alleen zichzelf maar ook haar trainer. Een verbetering van meerdere minuten van haar persoonlijk record en ook een tijd die nooit eerder is gelopen door de vrouwen van AAV’36. Het was niet alleen de snelle tijd die vertrouwen geeft voor de komende weken, maar ook de gecontroleerde manier waarop deze is gerealiseerd. Met zeer regelmatige kilometertijden heeft Liselotte een hoop zelfvertrouwen getankt voor het marathonavontuur in Rotterdam.

Bij de prestatieloop op de 20 km was het wederom Wanda Alink die het podium wist te halen. Met een tijd van 1:28:18 werd zij derde en mag dan ook tevreden zijn na een periode waarin een blessure en ziekte de voorbereidingen hebben verstoord. Bij de 20 km Businessrun bleek Janneke Verhorst de snelste vrouw ondanks dat zij ontevreden was met haar prestatie. Na de finish sprak zij over meerdere moeizame kilometers tijdens de loop en haar tijd 1:30:53 was dan ook een duidelijke indicatie dat ze in de voorbereiding wat trainingen heeft gemist. Andere AAV’36 Roadrunners die op de 20 km in de voorste regionen van de uitslagen opduiken, zijn: Jelle Keus met 1:21:22 (6e bij de businessrun), Gijs Zimmerman met 1:24:42 (21e bij de wedstrijdloop), Jan van Tol met 1:27:11 (32e bij de prestatieloop), Michel Vollebregt met 1:27:38 (15e bij de businessrun) en Judith Mooy met 1:32:56 (9e bij de prestatieloop).

De 10 km bij de vrouwen was wederom een prooi voor Nathalie Klaassen. Met een tijd van 39:35 won zij de prestatieloop, maar was ook ten opzichte van de andere klassementen de snelste vrouw. Meer moeite hadden Barbara Miltenburg (45:47) en Deborah Zuijdendorp (46:59), die beide spraken over een gebrek aan snelheid. Barbara en Deborah werden wel respectievelijk 1e en 4e bij de businessrun. Bij de mannen bleven de podiumplaatsen voor de AAV’36 lopers buiten bereik op de 10 km, maar desondanks zijn er toch de nodige goede prestaties te noteren. De meest opvallende hierbij zijn van baanatleet Bram van der Marel met 38:35 (7e bij de businessrun) en van Roadrunners: Sander Eijs met 39:24 (11e bij de businessrun), Barry Spaargaren met 40:25 (14e bij de prestatieloop), Rolf Bonninga met 41:32 (20e bij de prestatieloop), Leon Hoogeveen met 41:41 (21e bij de businessrun) en Sander Flart met 41:42 (23e bij de prestatieloop).

Traditioneel bij de 20 van Alphen is ook dat een deel van de Roadrunners als tempomaker fungeert voor de vele recreanten. Ook dit jaar lieten deze ervaren lopers weer zien deze taak met verve te kunnen vervullen. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk zijn opnieuw vele recreanten geholpen in het behalen van de gewenste eindtijden. AAV’36 Roadrunners Gerwin Vos, John Bouwens, Herma Vink en Kees Willemsen hebben samen met de andere tempomakers met volle overgave laten zien waar jarenlange trainingservaring goed voor is.

Natuurlijk is hiermee niet een volledig overzicht gegeven van alle goede prestaties door AAV leden. Ook op de kortere afstanden is massaal deelgenomen aan het evenement. Op de 1 kilometer behaalden Dewi Weeda (4:07)de eerste en Noor van de Meent (4:08) de tweede podiumplaats. Maud van Beest (8:42) en Marijn Kieft (8:47) werden 1e en 2e op de 2,5 kilometer. Twan van Rijn won in 7:42 de 2,5 kilometer.Om alle uitslagen in detail te kunnen bekijken raad ik aan de website van de organisatie (http://www.20vanalphen.nl/uitslagen) te bekijken. De conclusie na vandaag mag echter zijn dat de organisatie, met hulp van de weergoden, weer een mooie editie van de 20 van Alphen heeft neergezet. Een evenement waar Alphen, maar ook AAV’36, trots op mag zijn.

Fotograaf: PR AAV'36
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.