Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tempo B1 is Nederlands Kampioen

19 maart 2018 - 14:10  •  KV Tempo  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Op een koude dag reisden twee volle bussen af richting Hoogeveen. De B1 had zich geplaatst voor het NK en mocht vandaag gaan strijden voor deze titel. Na het voorstellen van de teams stond de eerste wedstrijd tegen Woudenberg op het programma. De ploeg begon zenuwachtig aan het toernooi, maar toen eenmaal het eerste doelpunt was gevallen gingen we los. Met een 6-10 overwinning was de dag goed begonnen en zat het met het zelfvertrouwen wel goed.

De tweede wedstrijd was tegen Maasluis, een ploeg waar we op het veld eerder van hadden verloren. We hadden dus wat goed te maken. Na een gespannen eerste helft gingen we de rust in met een 4-3 voorsprong. We zouden de tweede helft aan de bak moeten. De boodschap was duidelijk en dit lieten de spelers duidelijk zien. Met mooie goals en scherp verdedigen, werd de wedstrijd uiteindelijk met 11-4 overtuigend gewonnen.

Nog één poulewedstrijd te gaan. Zouden we ons dan gewoon gaan plaatsen voor de finale? Het zou een spannende wedstrijd worden, want tegenstander Apeldoorn was tot dan toe ook nog ongeslagen. We schoten uit de startblokken en lieten de eerste helft zien dat wij naar die finale wilden (6-2). In de tweede helft maakten we het onszelf nog onnodig spannend. Bij een 7-4 voorsprong miste de tegenstander een cruciale strafworp. De wedstrijd was gespeeld en we hadden ons geplaatst voor de finale.

In de finale werd er gespeeld tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld. De boodschap van te voren van de coaches was duidelijk: "Wij zijn de beste en wij gaan winnen!" En of wij de beste waren. Wat een spannende finale beloofde te worden, werd een eenzijdige wedstrijd. We speelden vol overtuiging, gesteund door ons eigen publiek. Alle steun en vertrouwen bezorgde ons een 6-0 voorsprong met nog 2.30 min te gaan. De buit was eigenlijk al binnen maar de ontlading bij het eindsignaal was er niet minder om. De uitslag van 7-3 laat zien dat we ook in de finale zeer overtuigend waren. We zijn Nederlands Kampioen!

Reactie van aanvoerster Anna van Aalst na afloop: "Ik kan niet omschrijven hoe trots ik ben op ons team. Het hele jaar hebben we gewerkt aan ons doel en vandaag is het gelukt!"

Fotograaf: PR KV Tempo
Tags: korfbal, tempo