Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tweede nederlaag ARC 1

24 maart 2018 - 20:18  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - In de eerste helft waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar. Maar toen de niet overtuigende arbiter John Kraak uit Piershil aangaf dat het tijd was voor een pauze stond er wel 2-0 op het scorebord. Twee kansen had de thuisploeg gekregen en die werden allebei in een doelpunt omgezet. Mike de Graaf ging in de dertiende minuut een kopduel meer overtuigend in dan de Racing-defensie en in minuut zevenendertig was Ian Baggerman de enige die iets deed bij een indraaiende vrije trap. Een zelfde aantal mogelijkheden kreeg ARC, maar deze bleven onbenut. Vooral die van Robin de Heij na een goed half uur oog in oog met doelman Juriaan Jouvenaar had er best in gemogen. Gemoeten eigenlijk.

Na de hervatting pakte de thuisploeg meteen het initiatief. Vooralsnog kwam men echter niet verder dan een schot op de lat boven Aӓron Balk. De Racing kon er weinig tegenover stellen, maar kwam door een kopbal van invaller Kilian Bouwhuis uit een hoekschop van Luuk Samsom wel terug tot 2-1. Dat was het sein voor de gastheren om er nog even extra stevig tegenaan te gaan met vier gele kaarten tot gevolg. Aan echt voetballen kwamen de bezoekers amper meer toe. Forum Sport troefde de koploper vervolgens op alle fronten af, vooral fysiek, maar toch ook wel voetballend en toen met nog tien minuten op de klok de 3-1 viel door Joshua Steenbergen was het alsnog helemaal gebeurd voor ARC.

Volgende week komt WV-HEDW naar sportpark Zegersloot, een voetballende ploeg. En aan zo’n opponent is ARC wel weer eens toe. Aan scoren ook trouwens, want het gat met Volendam, dat van XerxesDZB won, is in een paar weken tijd geslonken tot vier punten.

Fotograaf: PR SV ARC