Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC speelt zaterdag nog om de titel

19 april 2018 - 15:38  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC speelt zaterdag nog om de titel

Alphen aan den Rijn - Sportlust'46, overigens een bijzonder gastvrije club, pakte de eerste periodetitel en richt zich daar nu volledig op. De trainer daar zegt echter nog voor drie doelen te gaan: het bereiken van de finale van de districtsbeker, die beker vervolgens winnen en ARC verslaan. Maar deze meneer roept wel vaker iets dat niet uitkomt. Hij was er namelijk al voordat de competitie begon Sportlust'46 kampioen zou gaan worden.

De realiteit is dat ARC daarvoor nu in de race is en zijn team een achterstand van tien punten heeft. Het is aan Mark Evers en zijn mannen nu zaak om die arrogantie en die misplaatste jaloezie jegens de club uit Alphen stevig af te straffen. Beide ploegen maken een mindere periode door. De Racing pakte de tweede periode, maar staat in periode drie slechts zesde. Sportlust'46 won de eerste periode en staat nu in de derde periode op positie negen.

ARC verloor tot nu toe pas twee wedstrijden, allebei buiten Alphen. Sportlust verloor er op eigen terrein twee, van Forum Sport en XerxesDZB. In deze voetbaljaargang liet de Racing deze tegenstander met 2-0 kansloos. In de competities 2014/2015 en 2016/2017 verloor ARC ze alle vier. Het zou mooi zijn als een gelijksoortig resultaat kan worden behaald als destijds in het seizoen 2012/2013 in de Hoofdklasse. ARC gaf toen in Woerden een voetbalshow weg en won met 1-5. De huidige ARC-keeper Aӓron Balk weet dat vast nog wel. Hij stond toen een middag te vissen in het doel van Sportlust'46.

Fotograaf: Alphens.nl