Nieuws

« Vorige - Volgende »

Recorddrukte bij Bruggenrun door centrum stad

17 december 2018 - 11:15  •  Willem Debets  •  reacties

Recorddrukte bij Bruggenrun door centrum stad

Alphen aan den Rijn - De deelnemers aan de Bruggenrun door het centrum van Alphen aan den Rijn brachten 950 euro bij elkaar voor de Roparun, het goede doel van deze editie.

Traditiegetrouw startte de Bruggenrun vanuit Hendrick's Pub, waar het luiden van de bel het startsein vormde. De deelnemers legden een route af via onder meer de Hefbrug, Swaenswijckbrug, Albert Schweitzerbrug en Postbrug, en keerden daarna terug naar Hendrick's Pub. Veel deelnemers bleven daarna hangen bij de traditionele afterparty, die dit keer in het teken van Apres Ski stond.

Als altijd had de organisatie er weer voor gezorgd dat een aantal bruggen tijdens de loop geopend werd, waardoor het deelnemersveld dicht bij elkaar bleef liggen. Doordat ook de kopgroep moest wachten leverde dat zelfs een heuse eindsprint op. De Bruggenrun doet niet aan records of winnaars, deelnemers lopen uitsluitend voor het plezier en tegen zichzelf. Winnaar van de originaliteitsprijs, die er dan wel is, was Josje Jacobsen. De prachtige sfeerverlichting in en rond het Alphense centrum zorgde voor een mooie aankleding van de ijskoude tocht.

Fotograaf: PR Bruggenrun