Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vaste wil om te winnen bezorgt ARC op valreep drie punten

11 maart 2019 - 14:48  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - ARC begon scherp aan de wedstrijd die halverwege de eerste helft niet onderbroken werd toen het noodweer toesloeg. Enorme windvlagen, regen en hagel joegen werkelijk alle toeschouwers de tribune of het clubhuis in. Arbiter Eren, prima leidend, liet echter gewoon doorvoetballen. Het stond inmiddels 1-1.

Na de openingsgoal van Stefan den Horder uit een hoekschop in minuut tweeёntwintig kwamen de bezoekers binnen vijf minuten op gelijke hoogte. Inderdaad, totaal uit het niets weer. CSW nam even het initiatief over, maar de mannen van Mark Evers herstelden zich snel en drongen de visite weer achteruit.

Dat was ook na de pauze het geval. CSW, dat de punten hard nodig heeft, had weinig zin meer om echt te voetballen en vond een gelijkspel kennelijk wel in orde. Ze leken hun zin te krijgen, maar in de extra tijd gaf de conditie toch de doorslag. Eerst schoot Lionel Frederik binnen en even later maakte invaller Killian Bouwhuis er voor de zekerheid op werkelijk fraaie wijze ook nog eens 3-1 van: gerechtigheid dus toch nog.

DHSC verloor verrassend met 0-1 van AFC, dat nu koploper is met twee punten voorsprong op ARC en drie op DHSC. Roda’46 en Zwaluwen’30 doen ook nog mee in de strijd om de titel. ARC wacht nu twee cruciale uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Zwaluwen’30 en DHSC. Na die twee speeldagen zal veel duidelijk zijn bovenaan in 1A.

Fotograaf: Alphens.nl