Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zaterdagteam Alphense Boys blijft in de race

18 maart 2019 - 16:12  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Door de enorme wind was de amusementswaarde af en toe groot op het hoofdveld van Alphense Boys. De meest onverwachte situaties deden zich voor. Het begon al in de zesde minuut. Een terugspeelbal bereikte de Hazerswoudse doelman Patrick van der Reest niet omdat Boys-speler Jessy Boateng tussenbeide kwam. Hij stelde niet zelfzuchtig Sahr Kabuta in staat om de 1-0 in het verlaten doel te tikken.

De kansen regen zich vervolgens aaneen, maar opeens lag de bal aan de overkant in het net. Keeper Jari van Veen verkeek zich volledig op een verre door de wind gedreven trap en werd bij het uitkomen verrast door de wel attente Leo de Ruiter. Vier minuten verder nam de thuisclub opnieuw de leiding. De behendige Jessy Boateng draaide weg van twee opponenten en schoot fraai de 2-1 tegen de touwen. Niet veel later kregen de bezoekers een strafschop cadeau, maar deze werd dermate slecht genomen dat Van Veen redding kon brengen. Op slag van rust werd het 3-1 omdat Sontjie Roosberg een perfecte voorzet van Yassin Amtyi doeltreffend afrondde.

Kort na de hervatting kreeg Hazerswoudse Boys opnieuw een strafschop, nu wel volkomen terecht, toegewezen en Vito Martens wist daar wel raad mee, 3-2 dus. Echt spannend werd het daarna niet omdat Alphense Boys gewoon beter voetbalde. Uit een hoekschop van Dylan Kooistra kopte de grote sterke spits Sontjie Roosberg snoeihard 4-2 achter de kansloze Van der Reest en daarbij bleef het.

Als puur naar de voetbalkwaliteiten gekeken wordt zou Alphense Boys zaterdag met een bredere selectie gemakkelijk bovenin de derde klasse kunnen meedraaien. Dan moet echter nog veel gedaan worden aan het begrip discipline. Te vaak worden volkomen zinloze overtredingen gemaakt die schorsingen opleveren. Met name Donovan Oliveira liep nadrukkelijk naar rood te solliciteren, maar ook diverse andere spelers hadden niet te klagen over de deze middag milde bui van arbiter Stefan van Egmond uit Voorhout in een over het algemeen echter toch sportieve wedstrijd.

Fotograaf: Alphens.nl