Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC bij laatste vier in de bekercompetitie

26 april 2019 - 14:11  •  reacties

Alphen aan den Rijn - De eerste drie ronden werden met speels gemak overleefd, maar donderdagavond wachtte de eerste echt serieuze tegenstander. In Katwijk was hoofdklasser FC Rijnvogels de opponent. Mark Evers en zijn manschappen zorgden voor een stunt, de thuisclub werd met 3-1 verslagen.

Na ruim een minuut kwam de Racing al op voorsprong. Lionel Frederik speelde enkele tegenstanders gek, zette voor en Neal Arnoldus tikte binnen. Even probeerde de visite door te drukken, maar de thuisclub nam het initiatief al gauw over. ARC was druk bezig met tegenhouden en probeerde met snelle counters zo nu en dan een gaatje te slaan. Nadat Rijnvogels twee keer de lat had geraakt, waarvan in een geval kiezelhard, viel de logische gelijkmaker in minuut 34 alsnog. ARC wist die stand tot de rust vast te houden.

Waar iedereen dacht dat de hoofdklasser na de pauze de druk nog verder zou opvoeren werd men al snel weer verrast. Heel brutaal kwamen de gasten na vijf minuten op 1-2. De perfecte pass kwam van Coen de Groot en de afronding van Cas Knoester. Vervolgens ontspon zich een waar bekergevecht met spectaculaire situaties aan beide kanten. Rijnvogels zette alles op alles om tenminste nog een strafschoppenserie uit te persen, maar de Racing-verdedigers knokten voor wat ze waard waren.

Sommigen konden tegen het einde nog amper op hun benen staan, maar opgeven was niet aan de orde. Sterker nog, in de extra tijd liet invaller Stefan den Horder, niet fit genoeg om te starten, met een magistraal doelpunt voor de 1-3 en toen lag FC Rijnvogels definitief uit het bekertoernooi. De loting leverde een uitwedstrijd op tegen FC ’s-Gravenzande, ook een hoofdklasser. Die wedstrijd wordt op 7 mei, aanvang 20.00 uur gespeeld. De andere halve finale gaat tussen De Jodan Boys en Ter Leede. De complimenten waren, ook van bestuur en fans van FC Rijnvogels, volkomen terecht voor ARC.

Fotograaf: Alphens.nl
Tags: arc, voetbal