Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC wint eerste wedstrijd na-competitie

3 juni 2019 - 17:21  •  Theo van Egmond  •  reacties

ARC wint eerste wedstrijd na-competitie

Alphen aan den Rijn - Omdat de nummers 1 en 2 Sportlust’46 en Sliedrecht al een periodetitel in bezit hadden mocht opeens aan de nacompetitie om promotie worden meegedaan. Met veel vuurwerk, maar zonder verwachtingen, reisden de Brabanders af naar sportpark Zegersloot voor een wedstrijd tegen ARC in de eerste ronde van de nacompetitie. Dat de nummer elf van 1C vrij kansloos verloor van de Racing leverde geen enkele traan op bij de visite. Ze hadden er een leuke dag uit van gemaakt die afgesloten zou gaan worden met een etentje.

Om die reden ook kon/wilde men niet meewerken aan het verzetten van het aanvangstijdstip naar 16.00 uur. ARC had daarom gevraagd vanwege het ARC Heitinga Toernooi. Dat het op een gegeven moment toch nog enigszins spannend werd in Alphen was geheel te wijten aan het gebrek aan effectiviteit bij de thuisploeg. Halverwege stond het 1-0, maar dat had minstens 3-0 moeten zijn.

Kansen waren er legio, heel grote zelfs, maar het bleef vooralsnog bij die ene rake kopbal van Jeroen Borsboom op aangeven van Huib Oversloot. Zeven minuten na de hervatting lag na een misverstand achterin  echter opeens de gelijkmaker achter Aäron Balk. De 1-1 bleef echter slechts vijf minuten in stand. Cas Knoester stelde Lionel Frederik in staat om simpel de 2-1 binnen te schuiven. De gasten waren nu wel degelijk helemaal uitgespeeld en hadden niets meer in te brengen. De ene na de andere aanval rolde op hun doel af, maar op soms hilarische wijze bleven verdere treffers uit. De eigenlijk veel te krappe 2-1 was voldoende voor het bereiken van de tweede ronde.

De opponent zaterdag opnieuw op eigen veld is SHO uit Oud Beijerland, dat Heerjansdam uitschakelde. SHO is de nummer 3 van de eerste klasse B.  

Fotograaf: Alphens.nl