Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Jij tandarts?

7 februari 2014 - 14:45  •  Juliette Schouten  •  reacties

Jij tandarts?

Alphen aan den Rijn -

Aangekomen op de praktijk besloot ik tussen de behandelingen door mijn assistente  hiermee lastig te vallen. Twee weten immers meer dan 1. Op mijn vraag waar ik als tandarts in hemelsnaam over zou moeten schrijven, kreeg ik als reactie: “Jij bent eigenlijk geen echte tandarts”. Wat??? Hoezo niet?

Volgens haar kunnen de meeste tandartsen nogal ‘stijf’ zijn. En ik drink bier op feestjes, Whatsapp mezelf suf in de pauzes, ben niet suf gekleed en ga een leuk sociaal gesprek nooit uit de weg. Aldus de visie van mijn altijd enthousiaste assistente.

Haar opmerking zette me aan het denken. Het klopt inderdaad dat mensen niet vaak bij mij verwachten dat ik tandarts ben, behalve in mijn witte kloffie op de praktijk. Als mensen buiten werktijd – na wat gesprekjes, drankjes en hapjes – vragen wat voor werk ik doe en ze horen dat ik tandarts ben, wordt dat meestal niet direct voor waarheid aangenomen, zelfs niet als ze horen dit ik dit werk toch al wat jaartjes doe. Dat is best gek. Toch? Heeft Nederland dan het – overigens onterechte – beeld dat een tandarts een stijve oudere man moet zijn? Haha, dan staat ze nog wat te wachten. De opleiding tot tandarts zit momenteel namelijk voor ongeveer 80% vol met jonge enthousiaste dames die heel graag tandarts willen worden. Dus zie je op een feestje een jonge dame of heer die leuk aan het mee feesten is, gezellige gesprekjes kan voeren maar bovenal een gewoon mens is, dan zou dat zomaar eens een tandarts kunnen zijn die door de week heel erg gepassioneerd bezig is met het gezond en mooi houden van het gebit van mensen. Want de mond is – na de ogen – het tweede waar mensen bij een ontmoeting naar kijken en bovendien erg bepalend. Mensen met een minder mooi gebit durven namelijk helaas veel minder gewoon lekker zichzelf te zijn. En daarom ben ik trots om een tandarts met passie voor mensen en hun gebit te zijn.

Juliette is tandarts bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam in Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet
Tandheelkundig Centrum Koraalzwam.'
Tandheelkundig Centrum Koraalzwam

Verzorging voor de mond.