Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Ivanka Overvliet

31 oktober 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Ivanka Overvliet

Alphen aan den Rijn -

'Het is hier ook niet allemaal hosanna...'
“We hebben zelf een jonge zoon en als je je even realiseert hoe kinderen van iets ouder dan hij onder erbarmelijke omstandigheden op straat moeten overleven, besef je weer eens dat we het in ons land goed hebben getroffen. Natuurlijk is het hier ook niet allemaal hosanna, maar met ons sociale stelsel - al wordt dat steeds meer uitgehold - leven maar heel weinig mensen onder de armoedegrens. Daarbij kun je je afvragen in hoeverre die mensen daar zelf aan hebben bijgedragen. Het is in Nederland in elk geval niet de gewoonte dat ouders jonge kinderen de straat opschoppen om daar hun heil te zoeken, waardoor ze terechtkomen in de criminaliteit en zich door de uitzichtloosheid van hun bestaan overgeven aan het snuiven van lijm en overmatig alcoholgebruik. Eigenlijk kan ik me daar nauwelijks een voorstelling van maken.”

'Een aaneenschakeling van indrukwekkende momenten...'
“Waar ik tegenop zie? Naar weinig tot niets. Ik ben wel heel benieuwd of ik het voor elkaar krijg om van 2 tot en met 7 november zes dagen achter elkaar te pieken. Je moet fysiek absoluut top zijn om zo'n meerdaagse etappekoers van iets meer dan 600 kilometer met het nodige klim- en daalwerk goed te verteren. Daarnaast is er gelukkig alle tijd om als team Alphen for Talent niet alleen van de omgeving maar ook van onze gezamenlijke prestatie te genieten. Aan de andere kant gaan we op één van de dagen onder begeleiding een township in om een Children's Home te bezoeken. Het wordt een aaneenschakeling van indrukwekkende momenten waar ik enorm naar uitkijk.”

Super! Intussen kijk je misschien ook uit naar een drankje?
“Goed plan! Voor deze gelegenheid lust ik graag een Campari Bicycletta, met een knipoog naar de fiets. Een paar ijsblokjes in een hoog champagneglas en dan één deel Campari en één deel witte wijn. Smakelijk, smaakvol en volgens mij ook erg lekker na een etappe onder de Westkaapse zon.”

Laat het je smaken!
“Daar twijfel ik niet aan. Net als ik er niet aan twijfel dat de fietstocht één groot avontuur gaat worden. Na een week zal ik dat zeemleer in m'n fietsbroek waarschijnlijk meer dan zat zijn, maar dat heb ik er graag voor over. Totsiens!”

Deze editie van Robbels werd op de vlucht van Schiphol naar Kaapstad opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust min of meer op toeval.

Fotograaf: Josh Walet