Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lieve Inge Prins

24 maart 2016 - 14:02  •  Marianne Vlasman  •  reacties

Lieve Inge Prins

Alphen aan den Rijn -

Ik mag dan nog steeds vrijgezel zijn, maar helemaal van steen ben ik natuurlijk niet. Ook ik ben dus gevallen voor de charmes van iemand uit de politiek. In tegenstelling tot die van jou en Ronald, moet onze relatie helaas geheim blijven, maar zoals je weet gelden geheimen niet binnen de spijlen van een bed. Zodoende ben ik iets te weten gekomen over de bijeenkomst, die vorige week in de plaats Doorn werd gehouden en waar het college van B&W, een aantal ambtenaren en een groot deel van de gemeenteraad aanwezig was.

JIJ LIEP IN EEN MANTELPAKJE!!

Ben je van Ronald af? Die houdt daar niet van, dat weten we allemaal. Je bent het toch niet hogerop aan het zoeken? Eerlijk gezegd ben ik bang van wel.

Zal ik eens wat zeggen Inge? Ik denk dat je wethouder wilt worden en dat je daarom karaktermoord met voorbedachten rade op wethouder WillemJan Stegeman hebt gepleegd. Ik heb je tijdens de vorige verkiezingen wel verliefd naar Alexander Pechtold zien kijken hoor, toen hij in Alphen op bezoek was! Je ruikt natuurlijk je kans, nu deze schuinsmarcheerder weer vrijgezel is. Als wethouder is het opstapje toch wat kleiner, dan wanneer je fractieleidster bent van één van de kleinere partijen in de gemeenteraad.

Niet zo netjes naar Ronald, WillemJan en Froukje, Inge. Ook niet zo netjes naar de burger en alle vereniging en instellingen, die zo hard hebben moeten bezuinigen. Weer een kwart miljoen uit de gemeentekas om jouw ambities de volgende 2 jaar te bekostigen. Het wachtgeld voor Stegeman gaat namelijk gewoon door, net als dat van een stuk of vijf andere ex-collega’s van hem.

Wat ga jij over 2 jaar doen Inge? Ook wachtgeld opstrijken? Oh wacht, dat ben je natuurlijk helemaal niet van plan! Ik denk dat jij iets heel anders wilt en dat je het voor je zelf allemaal al uitge(s)tippeld hebt. Via het wethouderschap en het bed van Pechtold wil je op z’n minst staatssecretaris en misschien wel minister worden. Volgens de peilingen kan de volgende kabinetsformateur absoluut niet meer om D66 heen. Een paar keer strelen op een gevoelig plekje aan de onderkant van Alexander en hij vertelt je zoveel, dat hij ook niet meer om jou heen kan.

Maar Inge, wij vrouwen, moet elkaar steunen en helpen. Ik ga daarom om je eigen bestwil proberen jou van je onzalige ideeën af te helpen. Blijf nou lekker bij Ronald, de gemeenteraad, het kopje thee en je gewone kleren.

Een mantelpakje in het dagelijks leven past niet bij je.

Liefs,

Marianne Vlasman

P.S. Je hoeft je mantelpakje niet weg te gooien hoor. Streng brilletje op doen en dan kan het bij een ondeugend spelletje tussen jou en Ronald nog goed van pas komen. Wie weet rukt hij je de kleren wel van het lijf. Ook mannen raken opgewonden van macht. 

 

Fotograaf: Josh Walet
Marianne Vlasman.'
Marianne Vlasman