Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - Over de rug van de Hospicebewoners

8 december 2011 - 23:36  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - Over de rug van de Hospicebewoners

Alphen aan den Rijn -

Ik coach de talenten van Alphense Boys E7 conform de maatstaven van SIRE, voed mijn kinderen op volgens de Donner-methode en heb eerbied voor mijn ouders. Dankzij deze column, waarin ik mijn frustraties kwijt kan. Het is als een dagboek: eenmaal opgeschreven zijn de problemen weg, of op zijn minst vervaagd.

Wat was ik boos over die achterlijke retailcolumn van Robert Jezus Blom. Na mijn column van drie weken geleden niet meer. Ik vind het nog steeds een domme man, maar ben niet meer boos. 

Wat ben ik boos over de mannen die twee woningen in Alphen aan den Rijn overvielen, daarbij kinderen uit bed sleurden en de kleintjes de loop van een pistool tegen het hoofd hielden. Ik ben ondanks mijn column van twee weken geleden nog steeds boos, omdat de mannen ondertussen in beroep zijn gegaan tegen de toch al zo lage straf die ze hebben gekregen. Ik vind: opsluiten, sleutel weggooien en klaar. Maar nu ik deze laatste zin heb ingetikt, voel ik mijn frustratie wegebben. 

Ik ben zo boos op de Hospicegroep Alphen aan den Rijn-Nieuwkoop. Deze organisatie is mede afhankelijk van vrijwilligers die de stervenden bijstaan in de laatste dagen van hun leven. Zonder dat daar een geldelijke vergoeding tegenover staat. Tot zover prima. Maar nu zijn twee van die vrijwilligers weggestuurd. 

De eerste omdat zij een vrouw is wiens man eigenaar is van thuiszorgorganisatie IZO. Concurrent Activite, die ’s in het Hospice – wel tegen betaling – professionele hulp biedt, is van mening dat deze vrouw, Martine Bouwmeester, wel eens zou kunnen spioneren voor haar man. De tweede is een man, die een link heeft met een Alphense begrafenisonderneming en in het Hospice wel eens zieltjes zou kunnen gaan winnen. Daar heeft een sponsorende, concurrerende uitvaartorganisatie een stokje voor gestoken. Klaarblijkelijk heeft dit bedrijf een monopolie op de doden in het Hospice. 

Nu ken ik deze twee mensen. Hart van goud en een schat aan ervaring als het gaat om stervensbegeleiding. Twee enorme gemiste kansen dus. Maar goed, ook die ballast ben ik nu kwijt. Helemaal als Activite, de uitvaartorganisatie en het Hospice hun excuses maken, beloven om nooit meer voor financieel gewin te gaan over de rug van de Hospicebewoners en deze twee mensen op hun knietjes smeken terug te komen. 

Dennis Captein

Deze column is geschreven voor en geplaatst in het Alphens Nieuwsblad
Foto: Eveline J. Verhoeve 

Fotograaf: Josh Walet
Robert Blom.'
Robert Blom

Oud-wethouder van de gemeente Alphen.