Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Zijn leven ademde ARC

3 oktober 2017 - 09:03  •  Nick Bouman  •  reacties

Zijn leven ademde ARC

Alphen aan den Rijn - Op 1 augustus 1941, midden in de oorlog, werd hij lid; begon als lijnentrekker en voetbalde slechts een vijftal jaren. Op 25-jarige leeftijd hing hij zijn 'kicks' aan de wilgen en ging besturen. Dat heeft hij in totaal 6474 dagen gedaan. Elke dag met passie. ARC was 'zijn club'. Bij zijn afscheid als bestuurslid werd hij op 22 maart 1965 zeer terecht benoemd tot erelid.

Met Gerrit over ARC praten was een feestje. Voor de presentatiegids mocht ik hem twee maal interviewen en een vraag was vaak voldoende voor vele prachtige anekdotes en oude verhalen. Hij genoot ervan om over ARC te vertellen. Als ondersteuning had hij altijd mooie schriftjes, die je vroeger bij de betere kantoorboekhandel kocht, met oude notulen om die te raadplegen en er uit voor te lezen. 

Naast besturen mocht Gerrit ook graag schrijven over de historie van de club. In de ARC Klanken en jubileumboeken schreef hij menig verhaal. Al zijn pennenvruchten waren gebaseerd op zorgvuldige research. Hij heeft veel over de geschiedenis van ARC gevonden in talloze archieven. Daarmee bewees hij ons archief een grote dienst. Ook was hij de zeer actief voor de toto/lotto binnen ARC. "Het daaraan meedoen als christelijke vereniging is een pittige discussie geweest in het bestuur. Toch heeft het ons geen windeieren gelegd", sprak Gerrit vorig jaar bij zijn 75-jarig lidmaatschap.

Hij is dus 76 jaar lid geweest van 'zijn ARC' en daar was hij beretrots op. Hij had respect voor alle vrijwilligers. De laatste jaren kwam hij niet meer op de velden. Toch volgde hij ARC op de voet. Afgelopen zaterdag speelde ARC 1 met een door Gerrit gesponsorde bal. Die geste deed hij jaarlijks. De club was zijn leven. De laatste jaren waren zowel privé als qua gezondheid niet makkelijk. Gerrit Verschuur was een bijzonder mens en ARC is hem heel veel dank verschuldigd.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere nabestaanden veel sterkte en bemoediging toe in deze dagen.

Gerrit: je was een topper!

Fotograaf: A
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit