Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Prinsjesdag 2013

20 september 2013 - 08:18  •  Harry Slagter  •  reacties

Prinsjesdag 2013

Alphen aan den Rijn -

De CPB cijfers die zondag naar buiten kwamen gaven ook al geen reden om de toekomst iets zonniger in te gaan zien ondanks de voorspelde groei van 0,5% voor 2014. Deze laatste voorspelling heeft veel weg van de positieve verwachtingen die Piet Paulusma vlak voor ieder weekend weer over ons uitstort maar achteraf toch weer bijgesteld moeten worden wegens plots overtrekkende depressies. Tenslotte voorspeld het CPB, in tegenstelling tot wat veel topeconomen beweren, al sinds 2010 dat de crisis het volgende jaar wat gaat afzwakken.

Een nog verder oplopende werkloosheid, extra bezuinigingen om het Brusselse geteisem tevreden te stellen, voor het vijfde jaar op rij, wederom een koopkrachtdaling voor iedereen, verzwaring van de collectieve lasten, afschuiven van overheidstaken naar gemeentes zodat die binnenkort ook bij u in de broekzak komen tasten voor wat extra's en hier en daar een sigaar uit eigen doos, was eigenlijk de inhoud van het koffertje waarmee minister Dijselbloem in de kamer kwam.

Vol walging heb ik zitten luisteren naar de rede van deze Brusselse vazal waarbij hij trots vertelde grote lichtpunten te zien voor de nabije toekomst waarbij het versterken van de bankreserves wel als heel belangrijk naar voren kwam. Nota bene de veroorzakers van de diepe crisis waarin we verkeren en de belangrijkste stremming om hieruit te komen. De huizenmarkt blijft op slot zitten door de weigerachtige houding van de hypotheekverstrekkers en het krediet wat de kleine zelfstandigen en het mkb nodig hebben, blijft achter slot en grendel bij diezelfde banken om aan te dikken tot vette bonussen ter eigen verrijking. Niet alleen de reserves van de banken durfde hij positief te noemen maar ook de Eurocrisis zag hij als lichtpunt. De crisis rond dit monopoly geld is alleen wat naar de achtergrond gedrukt met het oog op de Duitse verkiezingen om Adolf Merkel niet te veel in verlegenheid te brengen en 68 jaar na dato alsnog het groot Duitse rijk te kunnen verwezenlijken. Er is toch werkelijk niemand die geloofd dat de problemen, rond deze munt, ook maar iets dichter bij een oplossing gekomen zijn? We zullen snel een antwoord krijgen als de Grieken, Portugezen, Spanjaarden en Ieren binnenkort weer hun hand op komen houden, hoe het werkelijk staat met de Euro en erachter komen dat we wederom voorgelogen worden.

Hoe verrot het hele Eurosysteem eigenlijk is bleek die zelfde avond al toen Real Madrid haar wedstrijd moest spelen in de champions league. Met spelers op het veld die gekocht worden voor bedragen tot € 100 miljoen die als onderpand op de balans staan van, het door Brussel in leven gehouden en volgestopte, Banksia. Ik ben benieuwd hoe de PvdA hier in Alphen dit uit gaat leggen aan de plaatselijke sportverenigingen die afgesneden worden van een paar duizend € subsidie per jaar. Als plaatselijk uithangbord van het asociale landelijk beleid, moeten ze gelijk maar duidelijk maken waarom er in de zorg gesneden moet worden terwijl, onder toeziend oog van hun moederpartij, interim-bestuurders in die zelfde zorg, een ton per maand kunnen opstrijken. Mochten deze vraagstukken te groot zijn, aan de oudere kiezers openheid geven hoe het mogelijk is dat onze ouderen gekort worden op hun pensioen en de politici in Brussel binnen 5 jaar een volledig pensioen op kunnen bouwen op kosten van de gemeenschap? Dan heb ik het niet eens over de belachelijk stijgende huren of de aanschaf van de JSF, dit alles met instemming van de draaikonten binnen die partij.

De blaaskaken van de VVD zullen niet minder moeite hebben om het gevoerde beleid te verdedigen. Zelfstandige aftrek, belastingverhogingen zzp ers , lasten- en regelgeving verzwaringen voor het mkb, accijns verhogingen, Verkiezingsretoriek over €1000 euro voor iedere werkende en last bud zeker not least, geen cent meer naar Zuid Europa.

U ziet het, het Thorbeckeplein, de financiële gotspe rond de golfclub, de Maximabrug en het verkwanselen van de gemeentelijke reserves, om maar enkele plaatselijke problemen te noemen, zijn niet de enige redenen om uw afkeer te laten blijken van het huidige college, tijdens de verkiezingen van 13 november.

Door de gemeentelijke herindeling zijn de gemeenteraadsverkiezingen hier in Alphen eerder dan in de rest van Nederland en dat lijkt mij een mooi moment om echt eens ergens voorop te lopen in ons dorp en wel met het duidelijk afgeven van een signaal dat de ingeslagen weg van de huidige bestuurders, zowel landelijk als plaatselijk, u en mij de strot uitkomt en hier hun Waterloo vinden.

Met een stem op RijnGouweLokaal geeft u dat signaal af!

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij