Politiek

« Vorige - Volgende »

SP kaartenactie tegen sluiting Rabofilialen

15 oktober 2013 - 20:04  •  reacties

SP kaartenactie tegen sluiting Rabofilialen

Alphen aan den Rijn -

SP lijsttrekker Harre van der Nat: Op de website van de Rabobank staat: "Onze dienstverlening gaat per 1 januari 2014 veranderen." Daar had moeten staan: "Onze dienstverlening gaat per 1 januari 2014 verslechteren,  wij kiezen voor meer winst, niet voor dienstverlening en daarvoor bieden wij onze excuses aan."

Opnieuw verdwijnt een belangrijke voorziening uit de dorpen die vooralsnog behoren tot Rijnwoude. In Benthuizen kwam het bericht dat het serviceloket in het dorp gaat sluiten hard aan. Na maanden strijd voor de uiteindelijke heropening van het Groene kruisgebouw door ouderen, maatschappelijke organisaties en de SP, worden de inwoners van Benthuizen weer geconfronteerd met de sluiting van een belangrijke voorziening.

In Koudekerk aan den Rijn verdwijnt de pinautomaat van de Rabobank en kunnen de inwoners nu alleen nog maar terecht bij Albert Heijn tijdens openingstijden. Daar is nu nog wel een geldautomaat aanwezig. Ook in Koudekerk aan den Rijn gaat er dus een verschraling van het aanbod plaats vinden.

In Hazerswoude Rijndijk verdwijnt naast de pinautomaat ook nog het servicekantoor.

In Hazerswoude Dorp was de Rabobank ook van plan om haar pinautomaat weg te halen, maar zag daar van af nadat de ABN AMRO bank besloot om de pinautomaat die eerder vernield werd door een plofkraak, niet meer te vervangen.

De SP hoopt dat de directie van de Rabobank van mening veranderd en de keuze voor sluiting van deze basisvoorzieningen willen herzien. Zeker als zij door haar klanten wordt aangesproken op het verslechterde aanbod en tekort aan klantvriendelijkheid.

 

Voor meer informatie en of vragen

Harre van der Nat, lijsttrekker SP Alphen aan den rijn

Tel: 0648381715

E-mail: hvdnat@sp.nl

Fotograaf: Josh Walet