Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Nog even geduld

1 november 2013 - 09:17  •  Harry Slagter  •  reacties

Nog even geduld

Alphen aan den Rijn -

Één zaak zal in ieder geval duidelijk worden! De partij die in zijn uitgangspunten een opsomming van goedkope verkiezingsretoriek heeft staan zoals dat er een nieuwe politieke wind moet gaan waaien en een onafhankelijke en kritische gemeenteraad wil die het reilen en zeilen van het college nauwlettend in de gaten houdt, en die niet aarzelt om falende bestuurders tot de orde te roepen, zal ter verantwoording worden geroepen. Het simpel wegwuiven als zijnde stemmingmakerij, is op voorhand al geen bevredigende reactie en een duidelijk standpunt is wel het minste wat ik verwacht want als je breed grijnzend, vanaf iedere mogelijke plek in Alphen, de inwoners voorhoudt dat integriteit en de publieke zaak belangrijker zijn dan persoonlijke of partijpolitieke status, moet daar zelf natuurlijk als eerste naar handelen. Of gaan we met Nieuw Elan weer terug naar de tijd waarbij een selecte groep Alphense politici ergens aan een ronde tafel in een plaatselijke horecavestiging( voorheen Hotel Toor) onderling de buit verdelen?

Is het u misschien ook opgevallen dat er bij verschillende politici, de laatste weken, een ongekende schrijfwoede is ontstaan? Uiteraard heeft dit alles met de komende verkiezingen te maken want normaal hoor of lees je weinig tot niets van deze personen maar in de campagnetijd bestaat er blijkbaar een noeste drang tot zelfprofilering.

Het lijkt me stug dat u daar echt interesse in heeft maar sinds kort is zelfs het dagboek van de lijsttrekster van D66 gewoon te volgen via Alphens.nl. Waar andere schoolmeisjes deze privé notities angstvallig geheim proberen te houden, in van die roze opschrijfboekjes met een goedkoop koperen slotje aan de bovenkant en hooguit, in een sentimentele bui, met haar beste hartsvriendin wil delen, gooit Ingetje haar diepste geheimen gewoon op straat en geeft ons een kijkje in haar privé leven. Eigenlijk was ik wel benieuwd wat zo'n braaf schoolmeisje te melden had maar bij het lezen ervan kwam ik er al snel achter dat er geen nieuwe Heleen van Rooyen of E.L James in haar schuilt en hooguit een boek met als titel "Vijftig tinten groen" van haar is te verwachten. Waar ik gehoopt had op een smeuïg verhaal waarin ze haar partners als tomatenpuree zou achterlaten, was het hoogtepunt een avondje gezellig samenzijn met de Zandvoortse rekenkamer.

Ook bij de Alphense salonsocialisten van de Partij ter bevordering van de Armoede zijn ze druk bezig met het schrijven van blogs. Gelukkig gaan ze nog niet zo ver als de partijgenoten uit Amsterdam om het traditionele Sinterklaasfeest ter discussie te stellen alhoewel ik wel heel benieuwd ben naar hun standpunt hierin. Ik daag hen en ook de andere partijen bij deze dan ook uit om een standpunt in te nemen wat betreft de traditionele Zwarte Piet bij dit kinderfeest. Het lijkt me niet zo moeilijk om een korte verklaring te geven op de site hier over.

Waar ik me mateloos aan geërgerd heb is het noemen van Minister Drees door de lijsttrekster van bovengenoemde partij en de goedkope manier om de naam van deze echte socialist te verbinden aan de huidige politiek. De goede man zou zich omdraaien bij het zien hoe het socialistische gedachtegoed verkwanseld is door de huidige generatie.

Na jarenlang in verkiezingscampagnes rode rozen te hebben uitgedeeld, krijgt u dit keer alleen de doornen in de hand gedrukt.

De slogan van de VVD is helemaal hilarisch, namelijk "Meer ruimte voor mensen" Zouden ze dat al die tijd als uitgangspunt hebben gehad bij het liquideren van het Thorbeckeplein? Nee enige ruimte die ze willen creëren en behouden, is de ruimte voor de eigen achterban om straffeloos door te gaan met zakken vullen en graaien ten koste van de samenleving.

Gelukkig laten deze partijen stuk voor stuk zien dat ze werkelijk iedere visie missen in de lokale politiek door het laten invliegen van landelijke kopstukken voor de verkiezingen. Het begon al met Halve Zeikstraal van de VVD en gevolgd door ventje Pechthold (D66), dominee Bruma(CDA) en tomatenkweker Ulenbelt (SP) terwijl Oppatja (P.v.d.Armoe) het probeert met een foto waarop ze te zien is met walvisfluisteraar en uitverkoopmanager Samsom. Veel duidelijker kunnen ze het toch niet maken om op 13 november anders te stemmen. Mijn advies is dan ook stem lokaal stem RGL omdat het anders moet en ook anders kan.

Harry Slagter Lijst 9 nr.27

 

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij