Politiek - SGP

« Vorige - Volgende »

Lijsttrekker en 2e Kamerlid SGP in gesprek met SWA en boomkwekers

7 november 2013 - 12:00  •  Gertjan Schotanus  •  reacties

Lijsttrekker en 2e Kamerlid SGP in gesprek met SWA en boomkwekers

Alphen aan den Rijn -

De partij draagt zowel de sociale werkvoorziening als de boomkwekerijen een warm hart toe. “De SGP wil zich in de nieuwe gemeente inzetten voor deze beide onderwerpen”, vertelt Gert-Jan Schotanus, lijsttrekker van de SGP. “Momenteel wordt er op verschillende manieren aan de sociale werkvoorzieningen getornd. Daar zijn wij het niet mee eens. Wij willen niet dat er bezuinigd wordt op deze voorziening, omdat dit voor veel burgers van onze gemeente een heel waardevolle voorziening is.”

Ook de boomkwekers hebben het niet makkelijk, zo constateert de lijsttrekker. “Zeker in een grote gemeente, zoals die na 1 januari 2014 ontstaat, dreigt het gevaar dat hun belangen ondergesneeuwd raken. Met de SGP in de gemeenteraad hoeft men daar echter niet bang voor te zijn. Behoud en versteviging van de Greenport staan hoog op ons prioriteitenlijstje. Zo zullen wij ons inzetten voor meer regelruimte voor de kwekers en één aanspreekpunt bij de gemeente.”

De lijsttrekker van de SGP wordt op zijn werkbezoek vergezeld door Kees van der Staaij, Tweede Kamerlid voor de SGP en tevens inwoner van Benthuizen. Van der Staaij en Schotanus zullen om 13.00 uur in gesprek gaan met de boomkwekers op de kwekerij van Koos Buitenhuis. Om 15.00 uur brengen zij een bezoek aan SWA. 

Fotograaf: Josh Walet
SGP.'
SGP

Politieke partij