Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

VVD vormt coalitie met CDA, Nieuw Elan, D66 en CU

19 december 2013 - 09:55  •  VVD  •  reacties

VVD vormt coalitie met CDA, Nieuw Elan, D66 en CU

Alphen aan den Rijn - Op 18 december is in het Floragebouw in Boskoop het coalitieakkoord “Daadkracht Dichtbij” van CDA, ChristenUnie, D66, Nieuw Elan en VVD gepresenteerd. De vijf partijen hebben na een korte intensieve periode een hoofdlijnenakkoord vastgesteld. De VVD is erg tevreden met het onderhandelingsresultaat. “Het hoofdlijnenakkoord sluit goed aan bij het programma van de VVD”, zegt Tseard Hoekstra, lijsttrekker en onderhandelaar namens de VVD, “Veel van onze speerpunten worden in dit akkoord gerealiseerd. Het huishoudboekje van de gemeente wordt op orde gebracht en we blijven investeren in wegen, openbare ruimte en veiligheid. We zorgen voor goede ondersteuning en zorg voor mensen die het al dan niet tijdelijk op eigen kracht niet redden en doen dat zo, dat we ook in de toekomst de kosten kunnen blijven betalen zonder de gemeentebelastingen te verhogen.”

In het nieuwe college komen zes wethouders. Namens de VVD wordt Tseard Hoekstra wethouder. “We hebben een mooie portefeuille binnengehaald”, zegt Prins, “Met Openbare en Ruimte en Verkeer en Vervoer kan Tseard werken aan de woonomgeving en de bereikbaarheid. Onderwerpen die voor de inwoners steevast bovenaan staan op de lijst van belangrijke onderwerpen. De portefeuille wordt aangevuld met Wonen in de Kernen en het project Oude Rijnzone. “Twee belangrijke onderwerp voor deze gemeente”, vindt Tseard, “Met de portefeuille Wonen in de Kernen wordt ik verantwoordelijk voor de woningbouwopgave in de dorpen en het buitengebied. Woningbouw is van groot belang voor de toekomst van de dorpen en ik vind het fantastisch dat ik daar aan mag werken. In het project Oude Rijnzone zit bijvoorbeeld de Maximabrug. Voor Koudekerk en Alphen een zeer noodzakelijke brug!”

In de raadsvergadering van 2 januari wordt het coalitieakkoord besproken en de wethouders benoemd. Lisette Ens volgt Tseard Hoekstra dan op in de gemeenteraad.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd, coalitie
VVD.'
VVD

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD