Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Gemeente verliest iedere grip op project Lage Zijde

9 september 2011 - 15:34  •  Tim Romaniuk  •  reacties

Gemeente verliest iedere grip op project Lage Zijde

Alphen aan den Rijn - Het nieuws dat Wonen Centraal nieuwe plannen maakt voor woningen aan de Lage Zijde, met mogelijk fors minder woningen, is volgens de D66-fractie opnieuw een teken dat de gemeente de grip op het project aan het verliezen is. Bewoners, winkeliers en andere Alphenaren zijn de dupe. Hoog tijd voor een debat over de haalbaarheid van de plannen en een herijking. D66 wil dat de wethouder de raad voortaan snel en adequaat informeert. In het AD Groene Hart van vandaag staat een artikel over de realisatie van 305 woningen aan de Lage Zijde. Deze woningen zouden worden gerealiseerd door Wonen Centraal. Vandaag wordt bekend dat de plannen die daarvoor zijn gemaakt naar de prullenbak zijn verwezen.

De verdere vertraging van de plannen voor nieuwbouw raakt ook de huurders die op dit moment nog in de huidige huurwoningen wonen. De woningen worden al geruime tijd minimaal onderhouden en dat begint in toenemende mate duidelijk te worden. De belangen van deze huurders moeten beter behartigd worden, helemaal nu zij waarschijnlijk langer in de woningen zullen blijven wonen.

Voor de Alphense D66-fractie is dit nieuw bewijs dat de gemeente iedere grip op het project Lage Zijde begint te verliezen. Na het eerder afhaken van de ontwikkelaar, de economische recessie en de steeds snellere achteruitgang van het gebied, is dit een nieuwe tegenslag.

De bewoners, winkeliers en gewone Alphenaren zijn de dupe hiervan. “Het is prima dat de gemeente mooie plannen maakt voor het gebied, maar dat ontslaat ze niet van de plicht zorgvuldig om te gaan met de belangen van betrokkenen”, aldus de D66-fractie.

De uitgangspunten zoals de raad deze eerder heeft vastgesteld komen in toenemende mate onder druk te staan. Het vastgestelde plan was een samenhangend totaalpakket, wijzigingen moeten dan ook blijven passen in het geheel. “Een wijziging op onderdelen zonder dat te zien in onderlinge samenhang met de rest van het plan is dan ook uitgesloten”, aldus de D66-fractie.

Volgens de D66-fractie eens te meer reden voor een integraal debat over de haalbaarheid van het hele project en een herijking.

In de afgelopen maanden is er via de media regelmatig nieuws naar buiten gekomen. In veel gevallen zonder dat de raad daar al van op de hoogte was gebracht. Ondanks een toezegging van de wethouder om binnen twee weken te komen met informatie rondom een nieuwe ontwikkelaar, is er ook op dat punt nog geen duidelijkheid. Dat alles maakt het controleren en sturen door de raad een onmogelijke taak. Reden voor de D66-fractie om van het college te verlangen dat de raad voortaan sneller en adequater van informatie wordt voorzien.

Over al deze punten heeft de D66-fractie vandaag vragen gesteld aan het college, met het verzoek om op korte termijn te reageren.

 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: lage zijde, d66
Tim Romaniuk.'
Tim Romaniuk

D66.'
D66

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van D66