Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 blij met voortgang en blijft waken voor financiële degelijkheid

26 maart 2014 - 12:28  •  D66 Alphen aan den Rijn  •  reacties

D66 blij met voortgang en blijft waken voor financiële degelijkheid

Alphen aan den Rijn -

Natuurlijk blijft D66 waken voor financiële degelijkheid: ‘Er moeten scherpe financiële keuzes worden gemaakt, om geld over te houden voor toekomstige projecten waaronder de decentralisaties’, legt fractievoorzitter Inge Prins uit. Om die opdracht vanuit de raad nog eens duidelijk mee te geven aan het college diende D66 een motie in die opdracht gaf om te zorgen voor financiele optimalisatie. De raad nam de D66-motie donderdag unaniem aan.

Het nieuwe plan voor de Lage Zijde (nota van uitgangspunten) voldoet aan belangrijke uitgangspunten van D66, die tevens de speerpunten waren tijdens de verkiezingscampagne: ondernemerschap en gezonde financiën. Zo zijn ondernemers en burgers in het najaar al intensief betrokken bij de totstandkoming van het plan waardoor het niet een door de gemeente opgelegd plan is, maar een plan voor en door betrokkenen. Belangrijker nog is dat ze ook bij de verdere uitwerking een belangrijke stem zullen hebben. Het uitgangspunt gezonde financiën uit zich enerzijds in het feit dat er weliswaar een mooi centrum wordt gebouwd maar frivoliteiten, zoals een haven op het Thorbeckeplein, achterwege blijven en anderzijds in een gefaseerde flexibele aanpak waarmee ingespeeld kan worden op ontwikkelingen. Inge Prins geeft aan dat het niet is uit te leggen wel een haven te bouwen terwijl de gemeente aan de andere kant stevig moet bezuinigen.

Kortom D66 juicht de gekozen aanpak inzake de ontwikkeling van de Lage Zijde van harte toe en complimenteert wethouder Van As met de voorgang. Natuurlijk blijft D66 waken voor financiële degelijkheid en betrokkenheid van burgers en ondernemers.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij