Politiek

« Vorige - Volgende »

SP wil het beloofde voetbalcourt op de raadsagenda

29 april 2014 - 12:18  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP wil het beloofde voetbalcourt op de raadsagenda

Alphen aan den Rijn -

De gemeenteraad van Rijnwoude nam in het vorige najaar unaniem het besluit om 20.000 euro ter beschikking te stellen voor de aanlag van een verhard speelterrein aan de Sweelincklaan/ Mozartlaan naast voetbalvereniging Bernardus. Het besluit volgde op initiatieven van buurtbewoners. Een door buurtouders en de SP georganiseerd jeugdstraatvoetbaltoernooi, met meer dan 100 deelnemende kinderen onderstreepte de noodzaak van een goed voetbalcourt in de buurt.

Het besluit werd eerder uitgesteld omdat er een afspraak was dat er alleen aan dergelijke projecten geld kon worden worden uitgegeven als ook Alphen en Boskoop op de hoogte waren. Dat in verband met de herindeling tussen de drie gemeenten. SP raadslid Harre van der Nat “iedereen was er van op de hoogte, ook in Alphen”  De wethouder moet snel duidelijkheid geven over de komst van het voetbalcourt.

Ook dit jaar zullen de ouders en de SP weer een jeugdstraatvoetbaltoernooi organiseren. Niet alleen als leuke activiteit in de buurt. Maar ook de wens van de kinderen en hun ouders voor een voetbalcourt te blijven aantonen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: hazerswoude rijndijk, sp, harre van der nat, voetbalcourt

Verwante nieuwsberichten