Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Anders omgaan met snippergroen (en inwoners)

16 juni 2014 - 15:46  •  Harre van der Nat  •  reacties

Anders omgaan met snippergroen (en inwoners)

Alphen aan den Rijn -

Sommige mensen wonen al tientallen jaren in hun huis en onderhouden het zogenaamde snipper groen al die jaren keurig. Bovendien is er nooit door de gemeente en ook niet in de koopaktes van deze huizen gesproken over deze groenstrookjes.  De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de situatie.

SP raadslid Harre van der Nat: "Zo ga je niet met mensen om, waarom worden deze mensen niet eerst gebeld of gaat er iemand van de gemeente even langs? De schrik bij enkele oudere mensen is groot. Tientallen jaren verzorg je het stukje groen en nu moet je binnen drie weken beslissen of je er voor wil betalen en anders dien je ervoor te zorgen dat het ontruimd wordt."

De SP wil van de wethouder horen waarom er niet op een andere manier is gecommuniceerd is met deze inwoners en waarom men in drie weken moet beslissen over het snippergroen. Van der Nat: "Geef mensen de kans om er even over na te denken en wellicht geld vrij te kunnen maken. Dit is de tactiek van overdonderen en strookt op geen enkele wijze met het collegeprogramma van deze gemeente."

De SP wil weten of ook andere inwoners van de gemeente deze brief hebben gehad van de gemeente.  Bovendien stelt de SP de vraag, waarom al deze mensen niet zijn bedankt voor het jarenlang bijhouden van het snippergroen en of de mensen die hun groen opnieuw laten inrichten door de gemeente een vergoeding kunnen krijgen omdat zij jaren lang het groen onderhouden hebben.

Elders in voormalig Rijnwoude was er sprake van een soortgelijke situatie en is er een regeling getroffen met de inwoners. Daar is afgesproken dat er voor de huidige bewoners niets zal veranderen en dat het snippergroen pas bij verkoop van de woning dan wel overgenomen wordt door de nieuwe eigenaren dan wel zal worden teruggegeven aan de gemeente.

Harre van der Nat "Waarom zou dit in bijvoorbeeld Koudekerk wel kunnen en in Benthuizen niet?"

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij