Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Eén jaar wethouder in Alphen aan den Rijn…

16 november 2014 - 09:03  •  Willem Jan Stegeman  •  reacties

Eén jaar wethouder in Alphen aan den Rijn…

Alphen aan den Rijn -

In het eerste jaar zijn we begonnen met het opnieuw onder de aandacht brengen van veel maatregelen en versnelling aanbrengen in projecten die op stapel stonden. De eerste resultaten zien we al door de snelle uitputting en verruiming van de zogenaamde duurzaamheidsleningen. Maar ook de projecten die nog niet zichtbaar zijn zoals een zonnewand langs de N11, hebben we met nieuwe energie aangepakt.

De aanpak sluit wel aan bij de filosofie van het college(programma): De overheid faciliteert en activeert de samenleving. Wij starten geen projecten omdat wij het willen, maar omdat de vraag uit de samenleving er is. En dat serieus nemen van onze inwoners werkt: er ontstaat nieuwe energie voor nieuwe initiatieven, niet alleen op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Een tweede grote uitdaging zijn de drie decentralisaties. Eén daarvan, de participatiewet, zit in mijn portefeuille. Natuurlijk maken ook wij ons zorgen over de veranderingen op een moment dat de economie niet sterk is. Natuurlijk hadden we, achteraf gezien, in de tweede helft van de jaren 90, toen de economische bomen tot in de hemel groeiden, moeten hervormen. Dat kunnen we velen verwijten, maar ook de twee paarse kabinetten hebben dat niet voldoende opgepakt.

Anders dan anderen in de raad, vindt D66 echter dat we de kans die de hervormingen bieden ook moeten zien en moeten grijpen. Het streven om iedereen op gewone werkplekken te laten werken, daar sta ik volledig achter en daar werken we in Alphen, met VOA, SWA, scholen en vele anderen hard aan. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat wij zorgen voor een zachte en verantwoorde landing van de participatiewet in Alphen!

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij