Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Snel vluchtelingen opvangen in Alphen a/d Rijn

13 oktober 2015 - 14:04  •  reacties

Snel vluchtelingen opvangen in Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn -

Zo opende raadslid Richard Middelraad,tijdens de Raadsvergadering van 24 september zijn bevlogen oproep om snel actie te ondernemen en als gemeente een bijdrage te leveren aan de menswaardige opvang van vluchtelingen. Twee weken eerder hadden D66 samen met de ChristenUnie en SP al een motie opgesteld om het college tot actie op te roepen.

Misschien wel geïnspireerd door deze motie heeft het college contact gezocht met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en ActiVite en lijkt er een mogelijkheid om op vrij korte termijn 200-250 asielzoekers te kunnen opvangen in voormalig verzorgingstehuis Rijnzate.

Snel na de bekendmaking van dit nieuws kwamen de voorspelbare en begrijpelijke zorgen vanuit omwonenden. D66 vindt dat daar natuurlijk de nodige aandacht aan moet worden besteed. Maar dat is geen argument om niet zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen of Rijnzate inderdaad een geschikte locatie is en of Alphen op deze manier een (overigens geringe) bijdrage kan leveren aan de acute vraag aan opvanglocaties.

Met de actie van het college was de motie overbodig geworden en stemde de raad –op één stem na- unaniem in met het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek.

Fotograaf: Josh Walet
Richard Middelraad.'
Richard Middelraad

Gemeente Alphen aan den Rijn.'
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.