Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Beter laat dan nooit: VOA ziet het 'parkeerlicht'

7 mei 2016 - 14:09  •  Bert Lekx en Iris van de Kolk  •  reacties

Beter laat dan nooit: VOA ziet het parkeerlicht

Alphen aan den Rijn -

SP Raadscommissielid Bert Lekx is blij dat de VOA het licht is gaan zien: ‘Beter laat dan nooit. Dit is hard nodig voor de ondernemers van de Hoge en Lage Zijde en daar maken wij ons graag hard voor.’

Tezamen met de nieuwe ontwikkelingen aan de Lage zijde kan dit een enorme boost opleveren voor het lokale economische verkeer. In omliggende steden zoals Zoetermeer is gratis parkeren al een feit en Alphen aan den Rijn kan dus beter concurreren als dit ook hier ingevoerd wordt. De VOA pleit momenteel voor een proef met gratis parkeren. De SP kan niet anders dan dit enthousiast toe juichen.

Wethouder Tseard Hoekstra roept tijdens elke discussie waarbij de parkeerexploitatie aan de orde komt "gratis parkeren bestaat niet!": Uiteindelijk wordt het parkeren in Zoetermeer ook mede door de ondernemers gefinancieerd.

Het ligt dan ook in de lijn van de discussie dat VOA kenbaar maakt hoe de vereniging het verlies aan inkomsten binnen de parkeerexploitatie gefinanancieerd ziet. Zijn de ondernemers bereid om zoals het "model Zoetermeer" mee te betalen aan het gratis parkeren?

Het voor een ondernemer die niet gevestigd is aan de Hoge of Lage Zijde natuurlijk altijd gemakkelijk om te roepen dat in het centrum Lage en Hoge Zijde 2 uur gratis geparkeerd zou moeten kunnen worden, terwijl bij de ondernemer zelf, die dit prominent in de regionale pers roept al vele jaren profiteert van permanent gratis parkeren, en dat daarom feitelijk ten opzichte van de ondernemers aan de Hoge en Lage Zijde een vorm van oneerlijke concurrentie aan de orde is.

Nu zal moeten blijken hoe solidair de ondernemers, al dan niet lid van VOA, in "stad Alphen" feitelijk echt met elkaar zijn. Ten slotte wordt terecht gewezen op de moeizame totstandkoming van tijdelijke parkeervoorzieningen in de Hoofdstraat, ten behoeve van de gedupeerde ondernemers, na het ongeval met de Koningin Julianabrug. Het moet duidelijk zijn dat ook deze ondernemers hiervan binnen de voorstellen die VOA, in lijn met het SP programma uit 2013, behoren te kunnen gaan profiteren.

 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij