Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP start strijd voor behoud van Gnephoekpolder

18 augustus 2016 - 15:44  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP start strijd voor behoud van Gnephoekpolder

Alphen aan den Rijn - Volgens SP raadslid Harre van der Nat is dit pas het begin van een langdurige campagne: "De SP zal alles op alles zetten om de nu nog groene Gnephoek en Vrouwengeestpolder te beschermen. De Alphense coalitiepartijen hebben duidelijk gemaakt dat ze inzetten op een rondweg. Dit ondanks het feit dat de provincie Zuid-Holland geen toestemming geeft en het Rijk er geen enkele prioriteit aan wil geven. Alphen heeft er zelf niet genoeg geld voor."

Het volbouwen van de stukken polder die aan weerszijden van de aan te leggen rondweg overblijven moeten voor voldoende financiële middelen gaan zorgen. "Dat deze grond ondertussen voor het overgrote deel al jaren in handen is van grondspeculanten maakt de collegepartijen niets uit. Dat daardoor de toekomstige huizenbezitters in de Gnephoek veel meer voor een huis moeten betalen en het feit dat de belastingbetalers van de gehele gemeente Alphen aan den Rijn moeten opdraaien voor de meerkosten, is eveneens geen punt van interesse voor de coalitiepartijen."

De SP wil dat er werk wordt gemaakt van kleinschalige woningbouw in de dorpen om zo de voorzieningen zoals scholen, winkels te behouden. Ook kan er in de stad zelf nog worden bijgebouwd door middel van invlechten en lang leegstaande gebouwen kunnen een nieuwe bestemming gegeven worden. "Het verwoesten van het natuurgebied de Gnephoekpolder en Vrouwengeestpolder is dus volstrekt onnodig", volgens de SP.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp, gnephoek
SP.'
SP

Politieke partij