Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan in september

27 september 2016 - 10:05  •  Nieuw Elan  •  reacties

Nieuw Elan in september

Alphen aan den Rijn - Recente politieke standpunten in septemberNieuw Elan is VOOR verlenen medewerking verlengen RoemerNieuw Elan is VOOR instemmen camerabesluit exclusief cameratoezicht centrum BoskoopNieuw Elan is TEGEN toekennen extra financiële bijdrage Studio AlphenNieuw Elan is VOOR voorbereidingsbesluit Noordeinde 62 te Aarlanderveen

Motie verlengen Roemer
Nieuw Elan heeft TEGEN de motie gestemd om vast te leggen dat de Roemer nooit mag worden verlengd richting N11. Nieuw Elan vindt dat de motie niets toevoegt aangezien het college van B&W meerdere malen heeft aangegeven de weg niet te willen verlengen en dit ook zeker niet uit het voorstel voor verlenging blijkt.

Extra subsidie Studio Alphen
Nieuw Elan heeft TEGEN het voorstel voor meer subsidie aan Studio Alphen gestemd. Nieuw Elan is het niet eens met de inhoud van de overeenkomst met de gekozen commerciële partij GHMP. De andere tegenstemmers zijn SGP en GroenLinks. Studio Alphen krijgt van de meerderheid van de gemeenteraad dus wel de gevraagde subsidie van 65.000 euro in 2016 en in 2017.

Raadslid Robert Blom, woordvoerder op dit onderwerp, onderbouwt het standpunt van Nieuw Elan: "Er is gekozen voor samenwerking met een bedrijf. De constructie is risicovol. Wij twijfelen aan de liquiditeit van GHMP als het niet goed gaat, er zitten te kleine bedrijven achter. Er is geen bankgarantie. Er is geen plan van aanpak. Er is onduidelijkheid over de kijk- en luistercijfers van Studio Alphen. Wij zien niets in dit voorstel."

Recente politieke standpunten in juli
In verband met het reces is in de zomermaanden geen nieuwsbrief verschenen. Dit zijn de politieke standpunten uit de laatste gemeenteraadsvergaderingen vlak voor de vakantieperiode. 

Nieuw Elan is VOOR  vaststellen van de Jaarrekening en het Jaarverslag 2015
Nieuw Elan is VOOR  en TEGEN vaststellen Grondstoffenbeleid
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen Kadernota 2017-2020
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen BOVO (bovenwijkse voorzieningen)
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen Programmaverslag 2015
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen bestemmingsplan Drossaardstraat Alphen-stad
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen bestemmingsplan Orionhof Hazerswoude-Rijndijk
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen herziening bestemmingsplan Molenwetering Alphen-stad
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen winkeltijdenverordening 2015
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen grondbeleid
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen Rijnhavenverordening Alphen-stad
Nieuw Elan is VOOR  vaststellen woonwagenbeleid en verhuur locaties 

Verdeeld stemmen grondstoffenbeleid
Nieuw Elan heeft verdeeld gestemd over het Grondstoffenbeleid. De handreiking van wethouder Hoekstra om Diftar van tafel te halen, was voldoende voor de raadsleden De Jeu, Hoogenes en Van Brussel om voor te stemmen. Raadsleden De Vries, Blom en Van Heusden stemden tegen. 

Motie Hondenbelasting
Het voorstel van Nieuw Elan om hondenbelasting af te schaffen, werd uitsluitend gesteund door VVD en D66 en haalde het niet. 

Bijwonen raads- en commissievergaderingen
Er is vrijwel elke donderdag om 20.00 uur een openbare commissie- of raadsvergadering in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Alphen aan den Rijn. Iedereen mag deze vergaderingen bijwonen. De agenda staat op de gemeentelijke website

Verschil tussen lokale en landelijke partijen
Achter de link een interessant artikel over het verschil tussen lokale partijen en landelijke partijen voor wat betreft hun eigen opvattingen over hun volksvertegenwoordigende taak.

“De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft.”

Word lid van Nieuw Elan!

  •          Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  •          Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  •          Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!

Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-ons // Contact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl  

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij