Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 stelt vrijlaten openingstijden winkels voor

26 oktober 2016 - 17:12  •  Inge Prins  •  reacties

D66 stelt vrijlaten openingstijden winkels voor

Alphen aan den Rijn - Nadat vorig jaar de beperking van het aantal koopzondagen al was komen te vervallen wordt er nu opnieuw een aanpassing gevraagd. Daarin wordt voorgesteld de mogelijkheid om open te zijn te vervroegen van 13.00 uur nu naar 12.00 uur in de aangepaste verordening.

D66 is van mening dat de eerdere verruiming in 2015 heeft aangetoond dat het vrijlaten van de koopzondagen niet leidt tot extreme situaties. Veel winkels zijn nauwelijks meer open dan voorheen. Wel zijn winkeliers veel beter in staat om op de dagen dat het voor hen interessant is om open te zijn de deuren van hun winkel te openen.

D66-fractievoorzitter Inge Prins daarover: "Ondernemers weten zelf het beste wanneer ze hun winkel open willen doen. De gemeente moet eens ophouden met op de stoel van de winkelier te willen gaan zitten en het aan de ondernemers zelf overlaten."

Ook het vrijlaten van de openingstijden van winkels op zondag zal daarom niet leiden tot extreme situaties, aldus D66. Maar wil D66 iedereen maximaal de vrijheid geven om zelf keuzes te maken: de winkelier om al dan niet zijn winkel te openen en de consument om op zondag te winkelen, of om andere dingen te doen. Inge Prins: "De winkelier is nooit verplicht om zijn winkel te openen, net zomin als de consument dat is om op zondag te gaan winkelen. Als iemand liever op zondag geniet van zijn rust moet dat natuurlijk altijd mogelijk zijn."

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij