Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66'ers kiezen opnieuw Inge Prins als lijsttrekker

2 juni 2017 - 14:16  •  reacties

D66ers kiezen opnieuw Inge Prins als lijsttrekker

Alphen aan den Rijn - Binnen D66 zijn het de leden die de lijsttrekker kiezen. Ieder lid heeft het recht zich te kandideren en alle leden hebben stemrecht. Inge Prins: “Ik vind dit een heel mooie manier van een lijsttrekker kiezen, ik weet mij nu zeker gesteund door onze leden”.

Meerdere kandidaten
De D66-leden hadden de keuze uit meerdere kandidaten die zich hadden gemeld voor het lijsttrekkerschap. Eerder was er al een avond georganiseerd voor de leden waarin ze al hun vragen konden stellen aan de kandidaten.

Inge Prins: "Het was een heel leuke avond, met soms ook heel kritische vragen over keuzes die ik de afgelopen jaren als raadslid heb gemaakt. Maar zo direct in gesprek zijn levert mij ook weer veel informatie op, waar zorgen over zijn en wat de D66-leden belangrijk vinden. Dat neem ik de mee richting campagne en gemeenteraad."

Na de zomer worden ook de overige kandidaten voor de lijst geselecteerd. Ook hier hebben de leden van D66 mogelijkheden om hun stem te laten horen. Leden kunnen zich kandidaat stellen en bepalen ook de definitieve volgorde van de kandidatenlijst.

Vervolg richting 2018
Lijsttrekker Inge Prins: "Het kiezen van de lijsttrekker is slechts een eerste stap. Als ik om me heen kijk zie ik heel veel mensen in de partij met talent, ambitie en energie om zich in te zetten voor het onze gemeente. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat er straks een heel mooie kandidatenlijst kan worden gepresenteerd."

Maar uiteindelijk draait het om de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Inge Prins: "De afgelopen jaren hebben we als D66-fractie mooie dingen weten te realiseren. Maar ik zie nog heel veel opgaven binnen onze gemeente. En ik ben niet iemand die tevreden achterom blijft kijken. Ik wil meer en ik wil beter. We gaan daarom een spetterende campagne neerzetten zodat we met een sterke fractie terugkomen in de nieuwe gemeenteraad!"

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij