Politiek

« Vorige - Volgende »

Spies reageert aangeslagen op vertrek Hoekstra

29 augustus 2017 - 20:39  •  reacties

Spies reageert aangeslagen op vertrek Hoekstra

Alphen aan den Rijn - Dinsdagochtend werden de burgemeester en de andere wethouders overvallen door het besluit van Tseard Hoekstra en van zijn partij de VVD. Als 'druppel die de emmer deed overlopen' noemt Hoekstra in zijn ontslagbrief het feit dat hij geen steun kreeg voor de manier waarop hij een parkeerproef in het Alphense stadshart wilde uitvoeren.

Parkeerproef
"Er is verschillende keren over het onderwerp gesproken", meldt Spies. "Wij waren in de veronderstelling dat we nog in gesprek waren over hoe de parkeerproef moet worden uitgevoerd, hoe deze gefinancierd moet worden en welk pakket aan maatregelen er nodig om de proef door te zetten als deze slaagt."
Hoekstra voelde zich echter niet gesteund door de andere wethouders. Volgens wethouder Gerard van As was het voorstel echter nog niet klaar. "Vorige week is het voorstel in het college besproken en we wilden een betere financiële onderbouwing. Er zat ook geen voorstel voor een follow up bij het slagen van de proef bij."
"Voor de kosten van ruim 1 miljoen euro was ook onvoldoende steun bij de verschillende fracties", aldus Spies.

Gepiepeld
Noch Spies noch Van As begrijpt waarom Hoekstra zich 'gepiepeld' zou voelen. Ook begrijpen zij niet waarom Hoekstra zich in de steek gelaten voelt door zijn collega's, terwijl iedereen nog bezig was om met het parkeervoorstel te helpen.
Spies begrijpt echter dat er op dit moment gevoelens meespelen. "Er zijn best zaken geweest waarbij wij het niet eens werden. We zagen dit vertrek echter niet aankomen. Voor de zomer zijn juist veel grote zaken unaniem door de gemeenteraad aangenomen."

(tekst iets aangepast met dank aan Sander Brinkman)

 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn