Politiek

« Vorige - Volgende »

Marianne in de snoepwinkel voor vrouwen

6 oktober 2017 - 19:48  •  reacties

Marianne in de snoepwinkel voor vrouwen

Alphen aan den Rijn - Ik reken op minstens 4 zetels in de raad bij de komende verkiezingen. Wat kan ik me nu al verheugen op het moment, dat ik mag aanschuiven bij al die mannen, die in de gemeenteraad de belangen van de inwoners moeten verdedigen. Ze maken deel uit van het machtigste orgaan binnen onze gemeente. Wethouders als van As en van Velzen, die net doen of ze de baas zijn van Alphen, hebben maar uit te voeren wat de raad beslist. Liesbeth Spies is zonder de gemeenteraad maar een gewone huisvrouw, die niks te vertellen heeft.  

Machtige mensen dus, die raadsleden. Als vrouw ben ik natuurlijk zwaar onder de indruk van het mannelijk deel van dit hoogste orgaan. Macht erotiseert, dat weet u toch dames? Waarom had Hugh Hefner zoveel mooie vrouwen om hem heen? Hij bepaalde hun toekomst als fotomodel. Waarom heeft onze Koning zo'n prachtige echtgenote? Hij maakte haar letterlijk Koningin met bijborende kleding-, schoenen- en handtassenbudget. Voor Maxima geen jurkje van de Zara hoor! 

Het wordt daar in de raad een snoepwinkel voor me. OK, er zijn wat oude gebakjes, maar een stevig deel van de mannen, is toch hoogst aantrekkelijk. De erotiek spat er vanaf. Ik heb voor me zelf een top-tien-lijstje gemaakt. Helaas moest ik wat schipperen, want Gert-Jan Schotanus kwam wel in aanmerking, maar bij een getrouwde SGP-er maak ik geen kans. Als stand-in heb ik daarom Jantje de Groot van RijnGouweKabaal gekozen. Weliswaar nog geen raadslid, maar hij staat te trappelen om zijn oude moedertje op te volgen.  Oh ja, baarden zijn uitgesloten van competitie. 

De lijst: 

10. Richard Middelraad (D66)  - nog wel jong genoeg, maar hoe erg macht ook erotiseert: het oog wil ook wat. 10e Plaats dus.

9. Jan de Groot (RGL) - gewogen en te licht bevonden. Nog te nat achter de oren en ik denk dat hij na 3 minuten in slaap valt.

8. Siem Bak (CU) - ja, wat moet ik er van zeggen? Aardige man, maar nog te veel op de achtergrond.

7. Harre van der Nat (SP) - wel een lekkertje, maar van de SP. Moet bijna al zijn geld afdragen. Kan ik me hooguit een legging van de Zeeman veroorloven.

6. Robin van Heusen (NE) - wat een lievertje!. Maar eerlijk gezegd toch te onervaren voor mij.

5. Mark Vermeulen (CDA) - eigenlijk wel de lekkerste van het stel, strak kontje, leuk voor erbij, maar niet de hoofdprijs. 

4. Robert Prins (VVD) - nou komen we bij de echte mannen. Mooie 4e plaats.

3. René Driesen (GL) - de leukste vent, maar die T-shirts met the Who daar knap ik op af.  

2. Peter Bontkoe (LB) - de allerstoerste. Maar sorry hoor, ik ga me niet opsluiten tussen de salixen in Boskoop. 

1. André de Jeu (NE) - met stip! Heb je hem naast de Koning gezien? Hij leek wel de baas van Nederland in plaats van WA. Ik zie me al naast Maxima samen staan! Misschien vragen de mensen zich wel af wie de échte Koningin is :)