Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 kiest voor woningbouw in de as Alphen-Leiden langs de Oude Rijn

9 december 2017 - 10:46  •  Maurits de Vries - D66  •  reacties

D66 kiest voor woningbouw in de as Alphen-Leiden langs de Oude Rijn

Alphen aan den Rijn - Daarmee is de bereikbaarheid optimaal. Het is uitermate belangrijk dat waar nieuwe woningbouwontwikkelingen plaatsvinden, deze goed aansluiten op bestaande infrastructuur.

Tegelijkertijd kijken we ook nadrukkelijk naar de mogelijkheden in de andere kernen. Tijdens de economische crisis zijn verschillende concrete plannen in de koelkast beland, plannen die al eerder zijn opgesteld en uitgewerkt. D66 is er een voorstander van om deze plannen, bijvoorbeeld in Boskoop en bij Hazerswoude Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn, weer op te pakken en tot uitvoer te brengen.

Ontwikkelingen in Boskoop passen ook bij de nieuwe stations die zijn gerealiseerd, waardoor Boskoop beschikt over een uitstekende ontsluiting door openbaar vervoer.

Selectief bouwen

Bij de kleinere kernen (niet Boskoop of Alphen) kijken we bij de beperkte mogelijkheden van nieuwbouw naar soorten woningen waar een tekort aan is, bijvoorbeeld starterswoningen of seniorenwoningen in de koop- of huursector. Wanneer een locatie beschikbaar komt verleent de gemeente alleen medewerking aan projecten die aansluiten bij de vraag uit de kern.

Ondanks de noodzaak tot het realiseren van nieuwe woningen, realiseert D66 zich ook terdege dat er grenzen zijn aan de groei. Ongelimiteerde groei kan niet zonder ernstige aantasting van het Groene Hart en de leefbaarheid van onze inwoners. We kiezen er daarom bijvoorbeeld ook bewust voor om niet de N11 ‘over te steken’.

Fotograaf: D66 - Maurits
D66.'
D66

Politieke partij