Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Dieren

24 januari 2018 - 12:57  •  Wouter van Kleef  •  reacties

Dieren

Alphen aan den Rijn - Dieren hebben positieve effecten op onze gezondheid en tevredenheid, dat is wetenschappelijk aangetoond. Ook kunnen we zelf zien wat dieren met mensen doen: de cavia bij oma op schoot, jonge dierverzorgers op de kinderboerderij en in de manege, vrijwilligers van de dierenambulance, wandelaars in het Bentwoud. Dieren maken mensen beter en dieren verbinden. Of we nu jong of oud, arm of rijk zijn, elk van ons wil respectvol met dieren om gaan.

Dieren en onze gemeente
Hoe zit het met aandacht voor dieren in onze gemeente? In 2017 dreigde de dierenambulance te moeten stoppen met de opvang van honden en katten. Contracten en geld werden pas in laatste instantie geregeld. Alphen aan den Rijn heeft geen beleid voor de opvang van verwonde en aangereden dieren. Wettelijk is de gemeente daar voor verantwoordelijk. GroenLinks wil dat de gemeente die verantwoordelijkheid neemt.

Alphen had tijdens de jaarwisseling als enige gemeente in de regio nog geen vuurwerkvrije gebieden bij kinderboerderijen en natuurgebieden! Dit ondanks jaarlijks oproepen van GroenLinks.

De gemeentelijke herindeling ging 1 januari 2014 in. Kinderboerderij De Contactweide sloot eind 2016 aan bij Bospark en Zegerssloot. Het is nog steeds niet goed geregeld en dat geeft onzekerheid over de continuïteit. Hierdoor komen de vrijwilligers bijvoorbeeld niet toe aan het noodzakelijke verbeteren van de dierenverblijven.

Een politiek dier
Dieren: de inwoners vinden ze belangrijk. Dieren: ze hebben aandacht nodig van het Alphens bestuur.

Aandacht door vrijwilligers voor dierenwelzijn is er gelukkig. Het wordt tijd voor bestuurlijke aandacht voor die vrijwilligers en het dierenwelzijn. Dit maakt van mij een politiek dier. Een politiek dier dat vanuit GroenLinks strijdt voor het beter borgen dierenwelzijn in het gemeentelijk beleid. In woorden en vooral in daden. Stem op GroenLinks!

Wouter van Kleef staat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor GroenLinks op plaats 5. Hij heeft in een andere regio ervaring met dierenwelzijn, dierenopvang en kinderboerderijen.   

Fotograaf: GroenLinks Alphen aan den Rijn
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij