Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 Alphen vindt groen in de stad belangrijk

3 februari 2018 - 09:44  •  reacties

D66 Alphen vindt groen in de stad belangrijk

Alphen aan den Rijn - Het groen binnen de bebouwde kom is belangrijk voor een prettige leefomgeving en voor het welzijn van de inwoners van Alphen aan den Rijn.  D66 vindt het belangrijk dat er binnen de bebouwde kom niet alleen aandacht is voor stenen maar ook voor groen. 

Maaibeleid
Vorig jaar bleek uit onderzoek dat het aantal insecten dramatisch is gedaald. D66 wil daarom dat bij de inrichting en het onderhoud van het groen binnen de bebouwde kom, de biodiversiteit en ondersteuning van (bedreigde) diersoorten centraal staan. D66 kiest voor een grote diversiteit in aanplant, maar ook voor een vlinder en bij-vriendelijk maaibeleid.  In het bomenbeleid streven we naar meer aanplant van hoogwaardig groen waarbij ook diversiteit van belang is.

Groen met wijkbewoners
De gemeente voert het groenbeleid uit in samenwerking met wijkbewoners. Inwoners hebben vaak goede ideeën om hun eigen wijk of buurt verder te verbeteren.  Ook voor de inrichting van het groen leven in een wijk vaak goede ideeën die in plannen kunnen worden verwerkt. D66 wil daarom dat de gemeente initiatieven van inwoners aanmoedigt en ondersteunt. Het idee is van de initiatiefnemers en de gemeente helpt waar nodig bij de uitvoering.

Fotograaf: D66 Alphen aan den Rijn
Tags: d66, groen
D66.'
D66

Politieke partij