Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 kiest voor volwaardig theater en moderne bibliotheek

10 februari 2018 - 09:29  •  D66 Alphen aan den Rijn  •  reacties

D66 kiest voor volwaardig theater en moderne bibliotheek

Alphen aan den Rijn - Het Castellum theater is een onmisbare voorziening voor Alphen aan den Rijn. De gemeente moet na jarenlang voor een dubbeltje op de eerste rij te hebben gezeten nu investeren in een financieel gezonde toekomst van het theater. D66 ziet het theater Castellum als een podium van de stad en het heeft een belangrijke positie in het levendig houden en maken van het Alphense centrum. Castellum is niet alleen vóór, maar ook ván alle Alphenaren en we streven daarom naar een intensiever gebruik van het gebouw.  Waar bijvoorbeeld ook meer ruimte zou kunnen zijn voor jongerenactiviteiten en een oefenruimte voor lokale bandjes. Maar welke activiteiten er ook plaatsvinden, Castellum moet ook de oorspronkelijke functies blijven bieden: een volwaardig theater en bioscoop. 

Moderne bibliotheek
Over de bouw en de locatie van de bibliotheek zijn nu besluiten genomen. Het gaat in een moderne bibliotheek niet alleen om boeken. Het gaat ook om het faciliteren van ontmoeting en het bieden van een studieomgeving. Ook vinden wij dat de nieuwe bibliotheek, net zoals het theater open moet staan voor de samenleving en inspeelt op behoeftes. Organiseer lezingen en stimuleer het debat. Daar zit wat ons betreft de toegevoegde waarde van de bibliotheek. 

Uitgiftepunten in de dorpen
In de dorpen van de gemeente Alphen aan den Rijn moeten voldoende uitgiftepunten zijn. Het moet voor iedere inwoner makkelijk zijn om een boek te lenen. Graag zien wij de uitgiftepunten van de bibliotheek verbonden worden aan bestaande gebouwen waar al andere maatschappelijke initiatieven plaatsvinden, zoals wijkcentra.

Fotograaf: D66 Alphen aan den Rijn
D66.'
D66

Politieke partij