Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Zorgen om inkomsten voor oudere werknemers

6 maart 2018 - 19:19  •  reacties

Zorgen om inkomsten voor oudere werknemers

Alphen aan den Rijn - Dat 50plussers als ouderen worden gekwalificeerd maakt de discussie wel verwarrend. Immers, in principe ontvangt iedereen pas AOW vanaf 67 jaar en ligt het gemiddelde sterfjaar ver in de tachtig. Voor de groep 50 tot 65-jarigen is het, volgens de meeste panelleden, belangrijk dat zij voor hun eigen inkomen kunnen zorgen en dus werk hebben.

"Wij gaan als gemeente niet over inkomsten", zegt Bas Wienbelt (VVD). "Maar, we moeten wel een grote inzet plegen om deze mensen aan het werk te houden." Gert den Ham (D66) vult aan dat voldoende inkomen voor deze groep ook gerelateerd is aan onderwijs of omscholing: "Onderwijs maakt dat je kunt werken en dan ben je zelfredzaam. Dan heb je voldoende inkomen." Ook wijst Den Ham op de naar zijn mening vergeten groep ondernemers en zelfstandig professionals.

De angst is er dat er straks zoveel mensen van boven de 50 niet meer werken dat alle voorzieningen onder druk komen te staan. Wat kan een gemeente doen? "Wij kunnen iets met loonkostensubsidie", meldt Jan de Groot (RGL). Bernadette Wolters (PvdA) wijst op een goed armoedebeleid: "Daar kunnen we iets aan doen, we kunnen geen inkomensbeleid voeren."

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.