Politiek

« Vorige - Volgende »

In totaal 750.000 euro voor de dorpen en wijken

4 juli 2018 - 18:50  •  reacties

In totaal 750.000 euro voor de dorpen en wijken

Alphen aan den Rijn - "We kijken naar de dorpsvisies en de wijkplannen", meldt wethouder Gert-Jan Schotanus. "Er is een totaal budget, maar dat is nog niet verdeeld. Er worden eerst drie pilots gebiedsgericht werken gehouden over een aantal jaren. Aan de hand van de uitkomsten van deze pilots kunnen we beter besluiten hoe en waarvoor we geld beschikbaar stellen aan de dorpen."

De pilots worden onder leiding van een gebiedsmanager uitgevoerd in Koudekerk aan de Rijn, Hazerswoude-Dorp en Zwammerdam. Er wordt binnen de bestaande regels geëxperimenteerd met openbare ruimte, subsidies en accommodaties.

Dorpsvisie
Er is al wel het een en ander aan werk verricht. Sommige dorpen hebben een dorpsvisie ingeleverd. Maar, de manier waarop zij met de financiën om willen gaan, blijkt nogal uiteen te lopen. Zo wil Benthuizen wel een goed dorpsplan maken, maar geen budget beheren. Daartegenover staat Koudekerk dat wel degelijk een budget wil hebben om zelf uit te kunnen geven.

"We bewaken goed of een dorpsplan of visie gedragen wordt. Het kan niet zo zijn dat wij geld geven aan een select groepje. Het draagvlak kan bijvoorbeeld worden bepaald door middel van een enquête."

Op de foto De Hoeksteen in Benthuizen.

Fotograaf: Alphens.nl EV