Politiek

« Vorige - Volgende »

Discussie over welke woningen Alphen nodig heeft

6 juli 2018 - 15:38  •  reacties

Discussie over welke woningen Alphen nodig heeft

Alphen aan den Rijn - Iris van de Kolk (SP) had kritiek op het inzetten op doorstroming. "Dat werkt gewoon niet. Er komen niet voldoende goedkopere woningen vrij en er zijn gewoon veel meer sociale huurwoningen nodig." "De gemeente zet zich in om de woningmarkt in beweging te houden. Het probleem is echter dat de woningmarkt niet in beweging is", aldus Peter Bakker (PvdA). "We moeten als gemeente meer invloed uitoefenen op woningbouw."

Wethouder Gerard van As vindt inderdaad dat er meer woningen voor verschillende doelgroepen bij moeten komen, maar meldt ook dat de kosten voor woningbouw gierend oplopen en dat de ruimte vooral in Alphen-Stad zeer beperkt is.

Het CDA vindt dat er gewoon niet genoeg gebouwd is in 2017, maar erkend tegelijkertijd dat er wel heel veel is gedaan. Dat vindt ook de ChristenUnie die meer aandacht wil voor woningbouw in de kernen inclusief sociale huurwoningen. GroenLinks vraagt ook aandacht voor levensloopbestendige woningen. D66 wil expliciet weten wat er in 2017 niet goed is gegaan.

Inventarisatie
De rapportage Woonagenda 2017 werd zo aanleiding voor een vragen- en wensenuurtje tijdens de raadscommissievergadering van donderdag 5 juli. Wethouder Van As komt na de zomervakantie met een inventarisatie gebaseerd op onderzoek, cijfers en statistieken om een onderbouwde visie op wonen in de gemeente neer te kunnen neerzetten. Vanuit de Alphense gemeenteraad zijn er op voorhand echter tal van extra vragen en wensen. Van As neemt ze graag in ontvangst en wil deze mede gebruiken om op 28 augustus een betere discussie te krijgen over de gewenste woningbouw en hoe deze tot stand moet komen.

Fotograaf: Alphens.nl EV