Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Richard Middelraad (D66) stopt als gemeenteraadslid

16 augustus 2018 - 11:26  •  reacties

Richard Middelraad (D66) stopt als gemeenteraadslid

Alphen aan den Rijn - In een verklaring laat Middelraad weten dat hij door onvoorziene persoonlijke omstandigheden in september zal verhuizen naar de gemeente Midden-Delfland. Door het verhuizen naar een andere gemeente is het niet langer mogelijk om raadslid te zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fractievoorzitter Inge Prins laat weten teleurgesteld kennis te hebben genomen van de beslissing van Middelraad. "Richard was een enorm betrokken raadslid. Hij heeft de afgelopen jaren de portefeuilles op het sociale domein, zorg, welzijn en jeugd, met verve ingevuld. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring op dit dossier, dat zullen we enorm gaan missen. Maar bovenal gaan we een fijn fractielid missen", aldus Prins.

Vervanger
Maurits de Vries zal de vrijgekomen raadszetel gaan invullen. De Vries was de afgelopen jaren als commissielid actief voor de D66-fractie. "Maurits heeft de afgelopen jaren al veel ervaring en dossierkennis opgedaan. En net als Richard heeft Maurits een enorme passie voor de sociale vraagstukken. Maurits heeft gelukkig laten weten bereid te zijn om raadslid te worden. We hadden ons als fractie dan ook geen betere opvolger kunnen wensen", aldus Prins.

De beëdiging zal plaatsvinden in de raad van 27 september.

Fotograaf: Frank Hoyinck
D66.'
D66

Politieke partij