Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 legt verantwoording af!

3 maart 2012 - 21:00  •  Inge Prins  •  reacties

D66 legt verantwoording af!

Alphen aan den Rijn -

Wat hebben we zoal voor u gedaan?

Herstelplan voor de bibliotheek 

De bibliotheek was in grote financiële problemen gekomen. D66 heeft actie ondernomen en naar aanleiding van ons voorstel is er een herstelplan geschreven. Het herstelplan is inmiddels door de raad vastgesteld en moet de bibliotheek langzaam maar zeker weer gezond maken.

Initiatief raadswerkgroep over de toekomst SWA

Door de bezuinigen van dit kabinet is de toekomst van de sociale werkvoorzieningen onzeker. D66 nam het initiatief: niet lijdzaam afwachten maar zelf het heft in hand nemen! Door een initiatief voorstel van D66 (een unicum in Alphen) is er een regionale raadswerkgroep samengesteld. Deze raadswerkgroep kwam met een visie op de toekomst van de SWA en de wijze waarop wij mensen aan het werk willen brengen en houden. Dankzij dit voorstel heeft de raad duidelijke opdrachten aan B&W gegeven. 

Verbeteren verhoudingen in de raad na bestuurscrisis

Na de bestuurscrisis van begin vorig jaar was het Alphense bestuur vleugellam geworden: 2 wethouders en de burgemeester waren opgestapt en de sfeer in de gemeenteraad was totaal verziekt. D66 nam samen met het CDA het initiatief tot het verbeteren van de onderlinge politieke verhoudingen. We maakten samen een intentieverklaring waarin beschreven stond hoe we voortaan met elkaar willen omgaan en hoe er fatsoenlijk politiek bedreven hoort te worden. Het merendeel van de raad tekende een verklaring hoe we voortaan fatsoenlijk met elkaar omgaan; de stad besturen gaat tenslotte boven onderling gekrakeel.

Garantiestelling voor Rijnplein Ice Event

Vele evenementen hebben in deze zware economische tijden moeite om hun begroting sluitend te krijgen en voldoende sponsoren aan te trekken. Dankzij het initiatief van D66 is een voorstel aangenomen voor een garantiestelling door de gemeente. Na een jaar afwezigheid kon het Rijnplein Ice Event in 2011 gewoon kon doorgaan!

Wat gaan we nog voor u doen?

Gebruik de kracht van wind, zon en warmte

Alphen moet veel meer inzetten op het gebruik van schone energiebronnen zoals windmolens, zonnepanelen en veel bewuster omgaan met het energieverbruik door bijvoorbeeld slimme straatverlichting. Als het aan ons ligt gaat de gemeente voortaan het goede voorbeeld geven bij het gebruik en toepassen van duurzame energie in alle projecten. Dat is niet alleen goed voor onze omgeving, maar op lange duur ook voor onze portemonnee.

Centrum Lage Zijde wordt weer leefbaar

Afgelopen met de vertragingen en de onduidelijkheid! Op zeer korte termijn moet er begonnen worden met de werkzaamheden. De omgeving wordt weer leefbaar voor inwoners en winkeliers. Wat ons betreft zonder insteekhaven of een bevaarbare maar doodlopende Kromme Aar. 

U krijgt meer zeggenschap in eigen woonomgeving!

D66 is bij uitstek de partij die inwoners wil laten meepraten en laten meebeslissen. Niemand weet beter wat er speelt en nodig is in uw eigen buurt dan u. Daarom willen wij dat er niet alleen meer vanuit het ‘glazen paleis’ over uw wijk wordt beslist, maar dat wordt er nauw bij wordt betrokken. 

Sociaal Alphen

Ondanks strengere wetgeving en de economische recessie moet de gemeente een sociaal beleid blijven uitvoeren en niet meegaan in de steeds hardere opstelling vanuit Den Haag. Ondersteuning bieden aan mensen die het nodig hebben, inzetten op scholing, bijscholing en omscholing om zo maximale mogelijkheden te creëren voor een ieder om weer aan de slag te kunnen en/of te blijven! Met respect voor de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mensen.
Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij