Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Corio haakt af

4 juli 2012 - 22:31  •  Ank de Groot  •  reacties

Corio haakt af

Alphen aan den Rijn -

Wanneer worden we wijs in Alphen aan den Rijn? Dit is nu al de tweede keer dat een ontwikkelaar afhaakt. Ik wil hiermee niet zeggen dat wij alle voorliggende plannen zo geweldig vonden maar het lijkt erop alsof we weer terug bij af zijn. Hoelang blijven we nog met deze puinhoop zitten?

Wij doen uiteraard mee met het verzoek om een spoeddebat want er zal verantwoording afgelegd moeten worden en we zullen ook moeten weten hoe het nu verder gaat. De gemeente heeft voor vele miljoenen aan panden gekocht en er staan er nog meer op de nominatie om gekocht te worden. Maar waarvoor eigenlijk? Niet voor een waterfront of Cultuurhuis waar niemand op zit te wachten.

We moeten terug naar het kleinschalige en wel zo snel mogelijk en we moeten kiezen voor een mooie invulling van het Nutsgebouw. Verder geen toeters en bellen aan de Lage Zijde.

En het college en de collegepartijen moeten hun verantwoordelijkheid nu nemen en met de oppositie meegaan en stoppen met dit megalomane gebeuren in Alphen aan den Rijn. De tijd is er nu rijp voor.  En ik wil voorlopig ook even niets horen over nieuwe plannen waarbij Jan Zeeman betrokken zou zijn. De gemeente staat met de rug tegen de muur en Zeeman gaat dan alles voor een “prikkie” opkopen?

Stop met de Lage Zijde voordat het te laat is. Het is inmiddels vijf over twaalf!

Laat iedereen zitten waar ze zitten en pas alleen het hoogst noodzakelijke aan.

Kies voor kleinschaligheid. En denk aan de winkeliers die aan de Lage Zijde met grote moeite het hoofd boven water houden en aan al die bewoners die al jaren geconfronteerd worden met een soort achterbuurt.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij