Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Gemeentebegroting is kaasschaven

1 november 2012 - 23:14  •  Richard Middelraad  •  reacties

Gemeentebegroting is kaasschaven

Alphen aan den Rijn -

Op donderdag 25 oktober werd de begroting voor 2013 besproken in de Alphense raad. Daarin uitte plaatsvervangend D66-fractievoorzitter Richard Middelraad forse kritiek op de voorgestelde begroting.

Nieuwe bezuinigingen
Anders dan andere oppositiepartijen vindt D66 juist dat er te weinig bezuinigd wordt. Daardoor is de kans groot dat bij de eerste de beste tegenvaller weer een bezuinigingsoperatie nodig is; dat zou dan de 3e keer worden in deze raadstermijn. Maar erger nog, er is helemaal geen geld over om in te spelen op nieuwe behoeftes, nieuw beleid om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan. We spenderen al ons geld aan keuzes uit een (lang) verleden. Volgens D66 zou de gemeente verder terug moeten gaan naar de basistaken. Op dit moment worden er door de gemeente nog veel te veel zaken georganiseerd en gefinancierd die ook prima door burgers, bedrijven en instellingen kunnen worden opgepakt.

Amendement
Opvallend was het uitgebreide amendement van de 4 coalitie-partijen waarmee zij de begroting van hun eigen college wilden aanpassen. Doel hiervan was om al eerder (in 2014 i.p.v. 2015) een sluitende begroting te hebben. Hoewel de keuzes die daarin gemaakt werden niet helemaal overeenkwamen met de D66-wensen, is het toch een stap in de goede richting. Daarom heeft de D66 dit amendement gesteund.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij