Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Inge Prins lijsttrekker D66

3 mei 2013 - 06:35  •  Inge Prins  •  reacties

Inge Prins lijsttrekker D66

Alphen aan den Rijn - De Alphense fractievoorzitter Inge Prins is door de leden gekozen tot lijsttrekker van D66 van de nieuwe gemeente Alphen a/d Rijn. Zij zal tijdens de komende verkiezingen de lijst gaan aanvoeren.

Inge heeft ruim tien jaar ervaring in de gemeentelijke politiek. In 2001 deed ze voor het eerst mee met de campagne, waarna zij na de verkiezingen van 2002 commissielid werd voor D66 in Alphen a/d Rijn. Begin van 2008 werd ze raadslid en fractievoorzitter, waarna ze in 2010 als lijsttrekker voor D66 Alphen a/d Rijn de lijst aanvoerde. Met Inge is gekozen voor een jonge (30 jaar) maar ervaren kandidaat.

 

De D66 leden konden kiezen uit drie door de wol geverfde kandidaten. Nadat de kandidaat-lijsttrekkers zich gepresenteerd hebben voor de leden en veel kritische vragen hebben beantwoord, kon er door alle leden worden gestemd. De twee niet gekozen kandidaten hebben aangegeven zich ook in de toekomst voor de partij te willen blijven inzetten.

 

Enorme uitdaging

Inge reageerde verheugd op de uitslag: "Het is fantastisch dat opnieuw zoveel leden hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Het is de komende campagne en de jaren daarna aan mij om te laten zien dat ik het waard ben door een sterk en eigenzinnig D66-geluid te laten horen.”

De komende jaren is vooral veel werk te doen in de nieuwe gemeente: “de komende raadsperiode wordt een grote uitdaging om alle dorpen en kernen, afkomstig uit de drie oude gemeente om te vormen tot een nieuwe gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Tegelijkertijd wordt het hoog tijd om echte keuzes te maken over de taken die een gemeente in deze tijd nog behoort uit te voeren. We zijn onze inwoners verplicht om de komende jaren te zorgen voor een financieel gezonde en stabiele gemeente, die tegelijkertijd wel alle taken die vanuit het Rijk komen op hoog niveau gaat uitvoeren. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Dat kunnen we alleen als we echt gaan luisteren naar inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kortom naar mensen die verstand hebben van wat er in onze gemeente afspeelt”, aldus Inge.

 

Betrokkenheid bij de hele gemeente

Hoewel Inge afkomstig is uit de huidige gemeente Alphen a/d Rijn, voelt ze zich net zo nauw betrokken bij de andere huidige gemeenten: “Als enige raadslid in de huidige gemeenteraad van Alphen a/d Rijn ben ik afkomstig uit een van de twee kleine kernen, namelijk uit Zwammerdam. Ik ken daardoor heel goed het gevoel van de kleine kernen dat ze niet het onderspit willen derven in het grote geheel en dat er juist ook in de kleine(re) kernen soms heel andere problemen, behoeften en wensen leven dan in het grote Alphen. Ik wil dat daar aandacht voor blijft, ook in de nieuwe gemeente. Geen van de kernen is hetzelfde, ze hebben allemaal een eigen karakter en hebben eigen wensen en problemen”.

“Wij zijn al in een heel vroeg stadium in gesprek gegaan met de collega’s uit Rijnwoude en Boskoop. Al in 2009 voerden wij regelmatig overleg met de collega’s om zo meer gevoel te krijgen bij de onderwerpen die daar speelden en zo een goed beeld te krijgen van de (mogelijke) impact van de fusie. Nu is dat heel handig, want het heeft al veel praktische kennis opgeleverd over de nieuwe gemeente, die wij de komende jaren kunnen  inzetten”.

 

D66 resultaten uit het verleden, wel garantie voor de toekomst

D66 heeft zich de laatste jaren hard gemaakt voor het heel veel onderwerpen en heeft zich in de raden actief opgesteld. In Rijnwoude heeft D66 de afgelopen jaren deel uitgemaakt van het college en is er orde op zaken gesteld met enkele langdurig slechtlopende projecten. In Boskoop heeft de D66-fractie zich onvermoeibaar ingezet voor de zo gewenste brede school. In Alphen a/d Rijn kwam D66 met een tegenbegroting om te laten zien dat het ook anders kan. Daarin werden duidelijke keuzes gemaakt waarbij onder andere het thema duurzaamheid een stevige impuls kreeg.

 

 

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij