Locatie

Lage Zijde

Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.

Lage Zijde
Thorbeckeplein
2406 CG Alphen aan den Rijn

Overig

Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling 

Lage Zijde

Lage Zijde
De transformatie van het gebied start rondom het Thorbeckeplein met het slopen van een aantal gebouwen en het aanpassen van de verkeersstromen.

De gemeente heeft nu besloten te starten met de realisatie van de hoofdstructuur om de kansen en mogelijkheden van het gebied zichtbaar te maken en de aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de verschillende marktpartijen waar de gemeente mee in gesprek is over de herontwikkeling van het gebied.

De bebouwing rond het Nutsgebouw wordt gesloopt. Hierdoor komt er ruimte tussen de Kromme Aar en het Nutsgebouw. Bijvoorbeeld om hier een terras te kunnen maken. Het huidige Thorbeckegebouw wordt gesloopt omdat het in zijn omvang en uitstraling de transformatie van het gebied belemmert. Hier komt woningbouw die meer aansluit bij de rest van de bebouwing in de omgeving – bijvoorbeeld door het een uitstraling te geven die de indruk geeft van verschillende gevels.

Het Blockpand en het Achterom moeten gesloopt worden zodat het autoverkeer kan worden doorgetrokken door de Hoofstraat tot aan de Thorbeckestraat. Aansluiting met de Oude Rijn wordt gemaakt door de Kromme Aar ter hoogte van het Nutsgebouw en bij de monding met de Rijn te verbreden. Hiervoor worden ook de bruggen ter hoogte van de Van Mandersloosstraat en de Dreespassage vervangen.

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.

Reacties op Lage Zijde:

 

Er zijn nog geen reactie's geplaatst.