Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoe ver laat u het komen?

15 oktober 2013 - 20:19  •  John Kroes  •  reacties

Hoe ver laat u het komen?

Alphen aan den Rijn -

Verbaasd ben ik als ik in gesprek raak met mensen hoe slecht soms de zaken geregeld zijn. Is dat een verwijt aan u? Absoluut niet. Veel mensen hebben in het verleden "iets" op laten stellen in de veronderstelling dat het zo wel allemaal goed zou zijn. Notarissen slagen er ook nog eens in alles lekker moeilijk op te schrijven, zeg maar gerust onleesbaar, en zijn soms niet in staat de cliënt alles duidelijk uit te leggen. Voorts is er geen rechtsgebied als het erfrecht in combinatie met het belastingrecht dat de laatste jaren zo veranderd is. Testamenten die vroeger zijn opgesteld hebben niet meer het gewenste resultaat of leiden bij overlijden alsnog tot ongelukken. Dit komt niet alleen door gewijzigde wetgeving maar ook doordat mensen in de loop der jaren vermogen hebben weten te vergaren door hard te werken en spaarzaam te leven. Een oud testament of het niet hebben van een testament is dan een ramp. Aangespoord door allerlei berichten in de krant en andere media komen klanten naar ons kantoor.

Echter in sommige gevallen te laat. Soms is iemand niet meer in staat een testament of een volmacht op te laten stellen. Dit kan zijn door een ongeluk, hersenbloeding of dementie. We weten allemaal dat we er zelf wat aan kunnen doen. Hoe vaak hebt u thuis niet tegen elkaar gezegd: "We moeten toch eens naar de notaris"? Doet u dat dan ook? Niet gaan, dat kan u wel worden verweten! Om het u wat makkelijker te maken komen we weer naar u toe.

De informatieavonden vinden plaats op:

Maandag 28 oktober
Partycentrum De Buren
Sotaweg 136
Roelofarendsveen

Maandag 11 november
Parktheater
Cornelis Geellaan 2
Alphen aan den Rijn

Donderdag 14 november
Kaleidoscoop
De Verbinding 2
Nieuwkoop

Donderdag 21 november
Partycentrum Parola
Langeraarseweg 37
Langeraar

Wilt u een van de informatieavonden bijwonen over erven, schenken, belastingen en de AWBZ geeft u dan zo snel mogelijk op via onze website of telefonisch op 0172 – 521921.

Fotograaf: Josh Walet