Nieuws

« Vorige - Volgende »

€15.000 voor het Ronald McDonald Huis

20 december 2013 - 11:31  •  Fred Zijnstra  •  reacties

€15.000 voor het Ronald McDonald Huis

Alphen aan den Rijn -

'Hein Vergeer boekte als voormalig allround topschaatser grote triomfen en is zowel Europees kampioen als wereldkampioen geweest. Hij is een veelgevraagd spreker op lezingen en bijeenkomsten. Sandra van der Sloot is actief autocoureur en zal binnenkort met de 'Racing Divas' opnieuw de 24-uurs van Dubai gaan rijden.'

Business Breakfast Alphen doneert al tien jaar   
Ronald McDonald Business Breakfast Alphen bestaat tien jaar en ondersteunt met de opbrengst van het lidmaatschapsgeld elk jaar het Ronald McDonald Huis in Leiden als goede doel. Het Huis in Leiden biedt ouders en broertjes en zusjes van vaak ernstig zieke kinderen die in het LUMC zijn opgenomen, een thuis ver van huis. Een logeeradres waar ze in een huiselijke omgeving - op loopafstand van het ziekenhuis - bij elkaar kunnen zijn. Er zijn op dit moment vijftien Ronald McDonald huizen in Nederland. De huizen krijgen geen subsidie en drijven puur op de inzet van vrijwilligers en opbrengsten van sponsoren.

's Morgens vroeg je eigen bedrijf presenteren  
Elke derde dinsdag van de maand organiseert Ronald McDonald Business Breakfast Alphen een ontbijt bij een bedrijf die optreedt als sponsor. De leden zijn doorgaans ondernemers of hebben een bepalende functie in het bedrijf waar ze werken. Een ontbijt begint om 8.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Precies genoeg om ervaringen uit te wisselen, even bij te praten en te netwerken. Een ontbijt gaat ook niet teveel van kantoortijd af. Er worden jaarlijks elf ontbijten op verschillende bedrijfslocaties in en rond Alphen georganiseerd. Iedere ondernemer staat vrij een keer een ontbijt bij te wonen.

Fotograaf: Josh Walet