Nieuws

« Vorige - Volgende »

Feestelijke opening van STA-ART ateliergebouw Elckerlyc

14 februari 2014 - 11:35  •  Communicatiecommissie STA-ART  •  reacties

Feestelijke opening van STA-ART ateliergebouw Elckerlyc

Alphen aan den Rijn -

Aanleiding voor het in gebruik nemen van het gebouw is het opzeggen van de huur door de gemeente Alphen aan den Rijn van diverse, tijdelijke atelierruimtes op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn. Hierdoor ontstond er grote vraag naar nieuwe onderkomens voor beeldend kunstenaars. Na overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn werd STA-ART het voormalig buurtcentrum Elckerlyc te huur aangeboden als ateliergebouw. Na een verbouwing zijn 11 ateliers ontstaan waarvan er op dit moment 8 zijn verhuurt.

De trotse huurders zijn: Petra van der Made, Cara Yuan, Doetie Spinder, Truus Martens, Ellen Kuipers, Sylvia Leeflang, Gerrie Gerritsen, Monique Verboom, Selma Noort, Henriette Bakhuyzen, Erik van Elven, Marcel Westervoorde en Edwin van de Brug. Een gevarieerde groep kunstenaars die werken vanuit verschillende disciplines zoals  tekenen en schilderen, keramiek, fotografie en textiele werkvorming.

De kunstenaars waarderen hun mooie, nieuwe ateliers en de locatie in een leuke, rustige buurt en verwachten dat het ateliergebouw niet alleen voor hen een fijne werkplek is maar ook een aanwinst voor de buurt zal zijn. 

"Elckerlyc" betekent in het Oudhollands 'elk mens' of  'iedereen' een toepasselijke naam vinden de kunstenaars, vandaar dat er voor gekozen is om onder dezelfde naam verder te gaan als het voormalig buurtcentrum.

Het adres van het ateliergebouw is: Havixhorst 254, 2402 MZ , Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet