Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rijnland Ziekenhuis genomineerd voor Planetree Award

18 februari 2014 - 09:48  •  Rijnland Ziekenhuis  •  reacties

Rijnland Ziekenhuis genomineerd voor Planetree Award

Alphen aan den Rijn -

Twee senior verpleegkundigen van Rijnland Ziekenhuis onderzochten de mogelijkheden voor een mondelinge overdracht aan het bed van de patiënt in plaats van een schriftelijke overdracht. Een mondelinge overdracht verhoogt de kwaliteit van zorg op verschillende fronten. Zo is er sprake van een extra contactmoment tussen de patiënt en de verpleegkundigen, waarbij technische zaken, zoals het infuus of de katheter, gecontroleerd kunnen worden. Bovendien kan de patiënt aanvullingen op de overdracht geven en vragen stellen. Door deze manier van werken heeft de patiënt meer regie op de behandeling of het herstelproces.

De nieuwe werkwijze, die zes maanden als pilot is uitgevoerd, is door patiënten en zorgprofessionals positief ervaren en wordt nu volledig ingevoerd. 'Kwaliteit en patiëntveiligheid staan bij ons voorop. Dat dit verbeterinitiatief nu ook nog genomineerd is voor de Spirit of Planetree Award 2014, is natuurlijk een hele eer!', aldus senior verpleegkundigen Marieke Janmaat en Jorien Buurma.

Spirit of Plantree Award 2014
Planetree Nederland reikt jaarlijks de Spirit of Planetree Award uit aan organisaties die op een bijzondere en effectieve wijze een bijdrage leveren aan mensgerichte zorg. Uit 92 inzendingen werden zeventien initiatieven geselecteerd die kans maken op een Award. De uitreiking vindt plaats op donderdag 13 maart tijdens de Planetree Nederland Conferentie 2014 in Nieuwegein.

Fotograaf: Josh Walet
Alrijne Ziekenhuis.'
Alrijne Ziekenhuis

Dagverpleging ziekenhuis