Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gek van Fietsen.nl viert 60-jarig bestaan

2 april 2014 - 15:52  •  reacties

Gek van Fietsen.nl viert 60-jarig bestaan

Alphen aan den Rijn -

Gestart in de Alphense Hooftstraat
Exact 60 jaar geleden startte Jan de Bruin, inmiddels 84 jaar, in de Alphense Hooftstraat zijn eigen bedrijf. Voor auto’s had hij geen geld en dus begon hij als Rijwiel- en Motorhandel zijn eigen winkel en werkplaats. Jan en zijn vrouw Toos werkte hard en hadden het in die tijd ook druk met de uitbreiding van het gezin en kregen uiteindelijk 5 kinderen. In het begin was Jan met name gespecialiseerd in bakfietsen met elektromotor, omdat andere fietsenmakers deze niet konden repareren. Vooral voor bedrijven werd er in die tijd veel gebruik van gemaakt, zoals de PTT en Rijkswaterstaat.

De winkel in de Hooftstraat werd na een jaar of 10 te klein en daarop werd besloten een nieuwbouw te starten in het centrum van Alphen aan den Rijn. In 1967 opende de familie de Bruin samen met toenmalig Burgemeester Bruins Slot hun nieuwe vestiging op de hoek van de Aarkade. In die periode was dat een enorm grote en gewaagde stap die uiteindelijk resulteerde in een 40 jarig verblijf op deze locatie.

Hans de Bruin, de oudste zoon van de familie, kwam vanaf 15 jarige leeftijd in de zaak en heeft uiteindelijk het bedrijf overgenomen.  

De winkel werd in 1982 grondig verbouwd tot een moderne, ruime winkel in fietsen en brommers en de naam veranderde naar Jan de Bruin Tweewielers. Hans werkte vanaf die tijd full-time in het bedrijf, nadat hij eind jaren 70’ als mecanicien van de succesvolle Raleigh wielerploeg actief is geweest. Uiteindelijk namen hij en zijn vrouw Hannie de winkel definitief over begin jaren 90’. Er volgde nog een grote verbouwing waardoor ook de bovenverdieping als winkel werd gebruikt en er werd definitief afstand genomen van de verkoop en reparatie van brommers.

  

Al drie generaties actief
Inmiddels is het bedrijf doorgegroeid naar een andere plek en een andere naam maar nog steeds met dezelfde familie, waarbij inmiddels ook de 3e generatie actief is. Naast vader Hans, zijn zonen  Rik en Mark inmiddels doorgegroeid naast 2 vaste waarden binnen het team van totaal 8 personen.

In 2006 opende Gek van Fietsen.nl zijn deuren  aan de Frederik Hendrikstraat 2, het grote pand naast de Alphense Julianabrug. Gek van Fietsen.nl is gespecialiseerd in verschillende soorten fietsen en heeft de beschikking over een groot aanbod fietsen van Topmerken. Zowel trendy stadsfietsen, elektrische fietsen en racefietsen zijn er te koop inclusief alle benodigdheden. Naast verkoop is er ook een uitgebreide Service & Techniek afdeling waar onderhoud en reparatie aan alle merken fietsen wordt verricht door een team professionele monteurs.

Ondanks dat er veel veranderde met een nieuwe naam en een nieuw pand werd er al snel succes gehaald. In 2009 werd Gek van Fietsen.nl bekroond met 2 bijzondere onderscheidingen, de lokale prijs  ‘VOA Onderneming van het jaar’ en de landelijke prijs ‘Tweewielerwinkel van het jaar’. Het zorgde voor enorme aandacht, zodat iedereen wist dat de  familie de Bruin nog steeds actief was in de Alphense fietsenbranche.

Inmiddels bestaat Gek van Fietsen ook al weer 8 jaar en wordt er gewerkt met een goede en vaste groep medewerkers. Het bedrijf is gegroeid tot een winkel met regionale bekendheid en zet zich tevens in voor ontwikkeling in de fietsbranche samen met Bovag. Tevens zijn de eigenaren actief betrokken bij verenigingen en activiteiten in Alphen aan den Rijn, waaronder de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn.

 

Fotograaf: Josh Walet
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.